Malouda se posipa pepelom: Mi igrači smo glavni krivci za ovu sramotu

FLORENT MALOUDA, francuski reprezentativac i nogometaš Chelseaja, za The Sun je komentirao sramotu koju je prezentirala njegova momčad na Svjetskom prvenstvu.

Remi (Urugvaj) i dva poraza (Meksiko i Južna Afrika) su čak najblaža negativnost u svemu. Daleko je veća sramota izbila na površinu posredstvom svađe izbornika Domenecha i igrača Anelke, pa odbijanja treninga, kompletnih nesuglasica i kuloarskih priča po kojima  Zinedine Zidane, bivši proslavljeni nogometaš te zemlje, unosi razdor u reprezentaciju.

Skandali su se nadovezivali jedan na drugi, a sve je otišlo toliko daleko da je katastrofu pokušao ugasiti i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Mnogo će još priča biti nakon ove "francuske tragedije", a Malouda poručuje:

"Mi igrači smo glavni krivci za ovu sramotu. Nanijeli smo toliko negativnih konotacija uz našu reprezentaciju da ćemo morati dugo, dugo popravljati sve ove pogreške. I pitanje je kada ćemo uopće vratiti stari ugled", rekao je igrač koji je u dvije od tri utakmice na Mundijalu startao s klupe za pričuve.

"Ne samo da smo posrnuli na sportskom planu, već i onom ljudskom i moralnom. To je naša najveća greška", zaključio je Malouda.

Pročitajte više