Mamić bi vratio Prosinečkog, a Kuže - navijače

VAHID HALILHODŽIĆ reći će Dinamu "au revoir", nakon što se posljednjim gestama oprostio i od Zdravka Mamića. Tri puta izbjegao je njegov poziv da se izjasni, a makar nam je Mamić službeno objasnio da dolazak Vahe na Dinamovu misu prije rođendanske proslave nije bio dio protokola, moguće je da mu upravo u tom momentu prekipjelo. Vaha je posljednjih mjesec dana prva primadona Dinama, pogubio je živce brže od Krune Jurčića i sve češće počeo upotrebljavati eipitete; gadljivo, skandalozno, prljavo. Šanse da se Vaha ohladi bile su minimalne. Uostalom, ako ga ne može ohladiti 900 tisuća eura godišnje za siću od posla, koji su za duplo manje novca odradili i Dinamovi prethodnici, nema što ni tražiti u Maksimiru.

Mamić je izdurao sezonu s dva trenera, ali put u Ligu prvaka, konačno s pozicije nositelja u pretkolu, tražit će treće lice.

Cico se izjasnio, želi završiti kvalifikacije s Crnom Gorom. Dinamo će ga uvijek dočekati raširenih ruku, Mamić će ići pješke po njega ako treba, ali neće ga tako lako oteti Crnogorcima i Dejanu Savičeviću. Uostalom, ovo pitanje bilo je aktualno i kada su se sukobili Zajecov i Mamićev karakter (opet).

Povijest se u Dinamu, koliko god ona bila stara, stalno ponavlja. Zato je Josip Kuže na otvorenoj liniji sa Zdravkom Mamićem. Izbornik Albanije mogao bi u sekundi razriješiti svoj status, a ako se zna da je posljednji miljenik maksimirskog sjevera (Zajec je prekratko opstao na klupi), bio bi korak prema rješavanju jednog od najvećih Dinamovih problema. Makar, problem je i što Mamić mora tražiti novog trenera, a još do jučer kleo se u Halilhodžića i tetošio ga, kao glavnu uzdanicu za Europu.

Zato ne čude informacije koje smo dobili i od srpskih novinara, kao i od izvora bliskih klubu. Mamić je razmišljao da pokuša vratiti Roberta Prosinečkog! Nije mu problem izljubiti Robija kojem duguje novac i dosta živaca, i kojeg kao jednu od najvećih klupskih legedni nije pozvao na proslavu stote godišnjice. Robiju je Zvezda ekspresno ponudila novi ugovor, do 2015. godine i zna se da Žuti ne bi tek tako napustio Beograd. Zbog Mamića teško, zbog Dinama još i nekako...

Pročitajte više