EUROPA LIGA

Mamić: Bjelica nije napravio ništa spektakularno, ne osjećam pritisak

Foto: Pixsell

DINAMO je u play-offu kvalifikacija za Europa ligu s 3:1 slavio protiv estonske Flore i plasirao se u skupine tog natjecanja. Ovom pobjedom Dinamo je zaradio 2,6 milijuna eura, koliko donosi ulazak u skupinu Europa lige. 

Zoran Mamić slavi prvi gol Dinama

Trener Dinama kaže da imaju još puno posla

Utakmicu je po završetku prvi komentirao trener Dinama Zoran Mamić koji je otkrio i razlog zbog kojeg je Mario Gavranović napustio teren.

"Čestitke momčadi. Nije jednostavno igrati ovakve utakmice. Nakon propuštene prilike protiv Ferencvaroša nemaš pravo na krivi korak. Bili smo dobri u prvom poluvremenu i kontrolirali utakmicu. Onda smo u drugom, ne znam zašto, upali u nervozu i protivnik je to iskoristio. Na sreću, zabili smo treći gol i umirili utakmicu. Puno posla je još pred nama", rekao je Zoran Mamić nakon utakmice pa dodao:

"Gavranović se ničeg ne sjeća, zato je ostao u svlačionici. Uopće se ne sjeća prvog poluvremena. Volio bih znati što se dogodi u momčadi da onako padne zadnjih 10 minuta. Dogovor u svlačionici je bio drugačiji, nakon ona tri-četiri kornera Flore sami smo si stvorili nervozu."

Mamić najavio dolaske

Osim što je komentirao utakmicu, Mamić se osvrnuo i na završnicu prijelaznog roka koji u HNL-u traje do 18. listopada. Najavio je nove dolaske, a na pitanje o tome koji su prioriteti Dinama odgovorio je: "Prioriteti su nam dovesti Suareza." 

"Danas ili sutra će biti gotov posao s Lauritsenom, ali to neće biti sve, vjerojatno će doći još netko", istaknuo je Mamić pa otkrio da ne osjeća pritisak zbog rezultata koji je postigao Bjelica:

"Ne osjećam pritisak Bjeličina rezultata. Nije meni to bilo nešto spektakularno, proljeće u Europi, ali ušli smo u šesnaestinu finala. Nije to senzacionalan uspjeh. Želja je da budemo konkurentni, da prođemo grupu i da napravimo lijepe stvari. Dinamo je klub koji nosi pritisak. Tko to ne može izdržati, nek ne bude tu."

Trener Flore bio je kratak

Nakon Mamića medijima se obratio i trener Flore koji je bio ponosan na to kako je njegova momčad igrala protiv Dinama, ali i tužan zbog poraza. 

"U prvih 20 minuta mogli ste vidjeti razliku u kvaliteti između naše momčadi i Dinama. Ako želimo biti uspješni u ovakvim utakmicama, ne smijemo onako lako primati golove. U drugom dijelu smo popravili igru i uspjeli Dinamo staviti u neugodnu situaciju, natjerali smo protivnika da paničari. Sada idemo kući i moramo razmišljati o onome što dolazi", rekao je trener Flore. 

Pročitajte više