HNL EUROPA

Mamić: Moram demistificirati Bjelicu i Osijek

Foto: Igor Soban/Pixsell

DINAMO u četvrtak igra prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige protiv ruskog Krasnodara. Uoči puta u Rusiju, aktualni prvak Hrvatske imao je dan posvećen medijima na kojem su trener i igrači najavili europski dvoboj, ali i osvrnuli se na pobjedu protiv Osijeka u subotnjem derbiju.

Trener Zoran Mamić izrazito je zadovoljan napretkom momčadi. "Siguran sam da ekipa raste. Utakmicu dočekujemo spremni psihički i fizički. Veseli da osim manjih problema s Livakovićem i Moharramijem nemamo drugih zdravstvenih problema. Protivnik je dobar, čini mi se da je bolji nego CSKA. Igraju raznovrsniji nogomet, moćni su i opasni. Mi smo sve bolji i bolji, treću utakmicu zaredom nismo primili pogodak. Napad bi mogao biti još malo bolji s obzirom na prilike, moramo ih bolje koristiti", započeo je Dinamov trener, pa dodao: "Ristovski je pravi profesionalac, crveni je sastavni dio igre. Da ne spominjem neke primjere iz prošlosti u kojima su igrači imali problematičnu prvu utakmicu, pa se pokazali kao pravi."

Upitali su ga i je li prednost za Modre činjenica da rusko prvenstvo još nije počelo. "Može i ne mora biti prednost. Mislim da ni oni sami ne znaju u kakvom su stanju. Sigurno jako treniraju da to nadoknade, ali utakmica je nešto drugačije. Ni sam trener te ekipe ne zna što očekivati", odgovorio je Mamić.

Odgovorio je i na izjavu Nenada Bjelice koji je rekao da u nastavku prvenstva "Osijekovo srce može pobijediti Dinamov novac". "Mogu samo reći da je moja ekipa igrala s jako velikim srcem. Zasluženo smo dobili", rekao je, pa dodao: "Mislim da treba demistificirati, ne igraju Nenad i Zoran, nego Osijek i Dinamo. Pobjeda nam je dala puno u ozračju unutar ekipe i s tim trebamo biti zadovoljni".

Luka Ivanušec odigrao je dobru utakmicu protiv Osijeka. "Trebamo biti perfektni da prođemo dalje. Protiv Osijeka nisam imao sreće, nadam se da će iduće lopte ući. Remi ne bi bio loš, ali mi u svakoj utakmici tražimo pobjedu. U ligi smo posebno napaljeni na tri boda, znamo da ih moramo uzeti ako želimo osvojiti titulu. Protiv Osijeka su gledatelji mogli uživati, bio je to pravi derbi. To su utakmice u kojima se svi moraju pokazati", rekao je veznjak uoči puta u Rusiju.

 Arijan Ademi je u formi cijele sezone, a kaže kako ekipa trenutno igra sjajno. "Očekuje nas teška utakmica, Krasnodar je odličan, ali mi smo spremni. Kad je ekipa na ovakvoj razini, onda nema straha. Nadamo se da ćemo takvi biti i u četvrtak. Slažem se da nam jaki HNL pomaže. To je prava liga, utakmica protiv Osijeka nam je omogućila da se pripremimo za Europu", kazao je ključni Dinamov igrač.

Mislav Oršić zabio je Osijeku, ali njegov fokus je već na idućoj utakmici: "Uvijek je lijepo zabiti u derbiju, ali najbitnije je da smo mi pobijedili. Osjećaj je predivan, odvojili smo se na tri boda i sad se lakše diše. Idemo u Rusiju s pozitivnom energijom".

Na novinarska pitanja odgovarao je i Rasmus Lauritsen. "Nadam se da ćemo zabiti i biti sve bolji i bolji. To treba biti timski napor, a mi smo spremni. Bitno je da budemo mirni protiv Krasnodara i da znamo što želimo", rekao je danski stoper.


 

Pročitajte više