Mamić novinarima: Nabijem na kurac vas i ovaj Youtube!

ZDRAVKO MAMIĆ nije nikad bio poznat po pretjerano rafiniranim manirima u obraćanju novinarima. Dinamov izvršni dopredsjednik već neko vrijeme nije svojim primitivizmom zabavljao hrvatsku javnost, ali danas je to sve naplatio s kamatama.

Povod novih Mamićevih lamentacija na račun hrvatskih sportskih novinara, popraćenih naravno salvom psovki, bio je Branko Ivanković. Odnosno napisi kojima je Tanac već gotovo smijenjen s klupe Dinama.

"Kako vas nije sram, nabijem vas sve na kurac! Branko Ivanković ne samo da ima 28 pobjeda za redom, on je gospodin za sve vas. I odmah da vam kažem, on će sjediti na Dinamovoj klupi u prvoj europskoj utakmici iduće sezone, čak i ako ove godine ne osvoji ni prvenstvo ni kup. Ja to namjerno govorim, nisam ja lud da ne znam, i ovaj Youtube nabijem na kurac, samo nećete mene pokoriti, ja ću otići kad ja budem mislio da treba", u dahu je izrecitirao Mamić, ali ne vjerujemo da se Ivanković zbog ovog govora išta sigurnije osjeća u Dinamovoj svlačionici. Ipak je to onaj isti Mamić koji je svojevremeno pričao kako neće prodavati svoje najbolje igrače dok klub ne ispuni europske ambicije.

"Šta vam je ljudi, jeste vi poludjeli? Vi lažete, vi obmanjujete javnost! Ovaj igra loše, Uprava vuče ovakve i onakve poteze, pa tko je stvorio ovakav Dinamo, Dinamov list, ... To nije fer, nije istina da ste vi ovdje nepoželjni. I mi se imamo pravo naljutiti..." - obratio se novinarima Mamić.

"Što bi ja vama trebao reći? Jebem vam mater svima u 24 sata, ja bih se ubio kad bih radio u takvom listu. Gladan bih kruha bio, a ne bi radio kod vas, jer to nije normalan list, jebem im svima mater" - rekao je Mamić dodajući "Pička vam materina, al to nećeš napisat jer ste pokvareni, citiraj me slobodno". No, nisu samo 24 sata bili "na tapeti", Mamić je RTL Televiziji zaprijetio da će im razbiti kameru ako ne prestane snimati.

No, ubrzo je postalo jasno kako Mamića ne brine rušenje Ivankovića. Puno ga više smeta meta koja je postavljena na njegova leđa. Meta koju su na njega stavili, ako mu je vjerovati, "sinovi jugonostalgičara" koji sjede u svojim redakcijama i kuju urote protiv Dinama. "Žele srušiti mene, iako pošteno radim, da bi srušili Dinamo. A tako ruše i Hrvatsku", bjesnio je Mamić, te nastavio objašnjavati svoje ljudske i karakterne vrline zbog kojih ga ljudi vole i zbog kojih je javnost na njegovoj strani. A što novinare briga što je on "jučer pomogao jednoj djevojčici" kojoj će za mjesec dana kupiti stan. Pravi je dobri samaritanac naš Zdravko. A i usprkos tome "najviše ga jebu oni koji su tražili da im pomogne kad su ostali bez posla".

"Dinamo je jedini sportski klub u Hrvatskoj koji već 7 godina posluje po zakonu, za primjer cijelom svijetu. Pitam vas tko je dao hrvatske reprezentativce, Eduarda, Ćorluku, Balabana..." - dodaje "maksimirski šerif".

Za kraj, dopredsjednik Modrih nije propustio istaknuti kako će se Maksimirskim tribinama još dugo vijoriti transparenti "Uprava odlazi". "Ja ću otići iz kluba kad uvidim da mu više nikako ne mogu pomoći. Kome da predam vodstvo Dinama, vama?"

A za novinare je ionako bolje da Mamić što duže ostane na čelu Dinama. Jer da nije tu gdje jest, "sve bi likvidirao." No, poučen nedavnim trzavicama na relaciji Torcida - Branko Grgić, Mamić je ipak na vrijeme objasnio kako termin likvidacije ne koristi u onom kriminalno-podzemnom, "čarapa na glavu, utoka u ruku", smislu. "Svakom od vas bih zalijepio 'šljagu', odsjedio 15 dana u zatvoru pa drugom zalijepio 'šljagu'". I tako redom...

P.V.
Foto: H.P.

Pročitajte više