Mamić s Matešom u poznatom restoranu: "Čovjek mi se javio, što da radim?"

Foto: Index 

ZDRAVKO MAMIĆ rado boravi i jede u poznatom zagrebačkom restoranu Okrugljak. Tamo je tijekom proteklog vikenda sreo i Zlatka Matešu, bivšeg hrvatskog premijera i aktualnog predsjednika krovne sportske udruge u zemlji, Hrvatskog olimpijskog odbora. Index posjeduje fotografiju njihova susreta u restoranu koji rado posjećuju i pripadnici političkog establišmenta. Mateša nam je u telefonskom razgovoru kazao da nije bio u Mamićevu društvu, nego na ručku sa svojom djecom.

"Čovjek je sjedio stol do nas i došao mi se javiti. Što sam trebao napraviti? Nema tu nikakve priče, samo smo se pozdravili, nismo se doticali aktualnih procesa ni stanja u sportu", kaže Mateša kojeg smo zatražili i njegovo mišljenje o stanju u sportu, posebno u Hrvatskom nogometnom savezu, čiji su čelni ljudi opterećeni teškim optužbama i sudskim procesima za izvlačenje novca iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru.

"Mnogo stvari u hrvatskom sportu treba bolje urediti, no kada je riječ o HNS-u, HOO nema ingerenciju da kontrolira kadar i poslovanje. Nogometni savez djeluje prema svom Statutu, dok kontrolu njihova poslovanja vrše državni organi. Ne radi se o tome što HOO želi ili ne želi, nego o tome da se ne možemo baviti stvarima koje nisu u našoj nadležnosti. Nemamo namjeru pisati nikakva priopćenja", odgovorio nam je Mateša na upit hoće li HOO reagirati na stanje u udruzi HNS, koja je član HOO-a te je posredno primala novac iz državnog proračuna. Podsjetimo kako se protiv Zdravka Mamića i suradnika vodi postupak zbog optužbi da su oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna te opljačkali gradski klub Dinamo u iznosu od 116 milijuna kuna.

Pročitajte više