PREMIERSHIP

MAN. UNITED - CHELSEA 0:0 Sjajni Mendy spasio Chelsea na Old Traffordu

Foto: Getty Images/Guliver Image, Grafika: Index

MANCHESTER UNITED i Chelsea odigrali su 0:0 u derbiju 6. kola Premiershipa.

United je imao više prilika, ali je briljirao novi Chelseajev golman Edouard Mendy koji je spasio svoju momčad u još jednoj slaboj Chelseajevoj predstavi.

Pola sata apsolutno ništa se nije događalo na Old Traffordu, a United i Chelsea su na trenutke igrali potpuno negledljivu utakmicu. Chelsea je u otvaranju čak bio i odlučniji, no nije uspio stvoriti pravu priliku. Domaćini su prvu pravu akciju odigrali u 35. minuti kad su trebali povesti.

Rashford najopasniji Unitedov igrač

Rashford je pobjegao Chelseajevoj obrani i s ruba kaznenog prostora uputio je dobar udarac, ali Edouard Mendy svojom prvom velikom intervencijom u susretu spašava gol. Kako je poluvrijeme odmicalo, United je sve više stiskao, a u 41. minuti Mata je odlično pucao s ruba šesnaesterca, ali sjajni Mendy brani i njegov udarac.

U nastavku je United dominirao, ali nije uspio stvoriti pravu, veliku šansu. Solskjaer je u 59. minuti u igru uveo Pogbu i debitanta Edinsona Cavanija i jako malo je nedostajalo da Urugvajac zabije u prvom dodiru s loptom. Shaw mu je dodao, a Cavani je lukavim pokušajem gađao prvi kut, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

Chelsea se u završnici susreta orijentirao isključivo na obranu u želji da sačuva bod. U 69. minuti Rashford je prošao po lijevoj strani i driblingom se riješio Azpilicuete, no Španjolac se uspio okrenuti i blokirati njegov udarac na vrhu peterca. 

Mendy u sudačkoj nadoknadi spasio bod

Domaćini su u zadnjim minutama jurnuli po pobjedu i do nje bi vjerojatno došli da nije bilo Edouarda Mendyja. U prvoj minuti sudačke nadoknade Rashford je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, svi su loptu već vidjeli u golu, ali ju je Mendy velikom paradom izvadio iz samoga kuta.

Tako je Chelsea drugu utakmicu zaredom odigrao bez golova nakon remija sa Sevillom u Ligi prvaka u utorak. Lampardovoj momčadi ovo je treći uzastopni remi budući da su prošlog vikenda u prvenstvu odigrali samo 3:3 kod kuće sa Southamptonom.

United je zadržao niz nepobjedivosti koji se sad protegao na četiri utakmice, ali i dalje nema pobjedu na domaćem terenu ove sezone.

 

Pročitajte više