Manchester City ponudio 100 milijuna eura za Engleza. Igrat će uz Kovačića?

Foto: EPA

MANCHESTER CITY poslao je službenu ponudu West Hamu za središnjeg veznjaka Declana Ricea (24), objavio je insajder David Ornstein. Novinar The Athletica tvrdi kako je City ponudio 90-ak milijuna eura, plus desetak milijuna u bonusima. Podsjetimo, Ricea želi i Arsenal, s kojim će klub Pepa Guardiole očito voditi borbu.

Rice je kapetan West Hama za koji je prošle sezone upisao 50 nastupa, postigao pet i asistirao za četiri pogotka te osvojio Konferencijsku ligu. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. godine, uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Transfermarkt ga procjenjuje na 90 milijuna eura. Rice je i reprezentativac, koji za Englesku ima 43 nastupa.

Rice će igrati uz Kovačića?

Predsjednik West Hama David Sullivan nakon finala Konferencijske lige otkrio je kako je Rice poručio da želi otići. Potpiše li za City, bit će suigrač hrvatskog nogometaša Matea Kovačića, koji pak dolazi iz Chelseaja i čije se službeno predstavljanje očekuje. Kapetan Cityja Ilkay Gundogan otišao je pak u Barcelonu pa će Guardiola nakon sezone s trostrukom krunom imati znatno drugačiji vezni red.

Rice bi za navedeni iznos postao drugi najskuplji igrač u povijesti Manchester Cityja, odnosno prestigao bi Kevina De Bruynea plaćenog 76 milijuna eura, prema podacima Transfermarkta. Najskuplji bi i dalje ostao Jack Grealish, za kojeg je mančesterski klub isplatio 117.5 milijuna eura.

Pročitajte više