VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Mario Mandžukić još jednom oduševio i donirao novac Palčićima

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

HUMANITARNA akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" u punom je zamahu. 

Podsjećamo, udruga Dinamo to smo mi je odlučila pomoći Klubu roditelja nedonoščadi Palčići pri nabavi potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, kamo su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. U toj akciji aktivirali su najbolje hrvatske sportaše diljem Hrvatske, Europe i svijeta čije će sportske rekvizite uskoro nuditi na tomboli.

Na Facebooku su otvorili grupu kako bi pravovremeno informirali sve zainteresirane oko vijesti vezanih uz akciju, ali vjerojatno nisu ni sanjali kojom brzinom će se ova priča zakotrljati. U samo nekoliko dana u grupu je ušlo preko deset tisuća ljudi koji su samoinicijativno pokrenuli kampanju u kojoj nude vlastite sportske rekvizite, dresove i ostale memorabilije, a sav novac uplaćuje se na račun Palčića.

Kroz razne aukcije i donacije dosad je prikupljeno preko dva i pol milijuna kuna.

Danas je akciju odlučio podržati još jedan velik sportaš sjajnog srca - Mario Mandžukić. Iako je imao veliku želju obaviti svoj humanitarni rad u anonimnosti, iznos koji je donirao nije mogao ostaviti ravnodušnima ni neke od voditelja akcija koji su mu javno zahvalili na angažmanu.

Mandžukić je dobro poznat po svom humanitarnom radu. Tako je nedavno donirao materijal za izradu vizira tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, na čemu mu je škola i službeno zahvalila.

Iako već punih deset godina igra u inozemstvu, uvijek se rado prisjeti svojih igračkih dana u zagrebačkom Dinamu i drugim domaćim klubovima te je uvijek spreman odazvati se ovakvim akcijama.

Pročitajte više