TRANSFERI

Marca: Ajaxov kapetan otići će u Barcelonu prije početka sljedeće sezone

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA Marca piše kako je Barcelona udaljena jedan korak od dovođenja Ajaxovog kapetana Matthijsa de Ligta i da se nešto neočekivano treba dogoditi da 19-godišnja senzacija ne završi u Barceloni prije početka sljedeće sezone.

Osim što je bio jedan od najzaslužnijih za fenomenalnu sezonu Ajaxa u kojoj je stigao do polufinala Lige prvaka gdje su ispali u posljednjoj sekundi od Tottenhama, De Ligt je uzeo dvostruku krunu u Nizozemskoj gdje je Ajax osvojio Kup i prvenstvo. Naslov prvaka države prošli put osvojili su još u sezoni 2013./2014.

Ostala je jedna prepreka

Prema riječima Španjolaca, dvije strane su se već dogovorile oko plaće, ali ostala je još jedna prepreka prije nego što se ovaj transfer kompletira. Status De Ligtovog menadžera Mina Raiole. Naime, FIFA je najpoznatijeg menadžera današnjice suspendirala na tri mjeseca iz još nepoznatih razloga pa nije jasno tko će voditi transfere njegovih klijenata u međuvremenu.

"Poznato je da Barcelona nema dobar odnos s Raiolom. Barcelona je promijenila način na koji posluju oko transfera. Ne žele da se o njihovim poslovima piše na stranicama sportskih rubrika već žele dogovoriti svaki transfer prije otvaranja prijelaznog roka. De Ligtov transfer nije ništa drugačiji i španjolski prvaci osjećaju se samopouzdano jer su u dobroj poziciji da dovedu igrača koji će im biti koristan barem 10 godina", napominje Marca.

Već tjednima se priča o dolasku De Ligta u Barcelonu, a čini se da će cijeli posao uskoro biti završen. Katalonci su imali konkurenta u Liverpoolu, ali Nizozemac se ipak izgleda odlučio za Barcelonu. Ajax bi trebao zaraditi oko 70 milijuna eura na njemu, a na zimu su već dogovorili prelazak još jednog talenta u katalonski klub, Frenkieja de Jonga za 77 milijuna eura.

Prijelazni rok počinje sutra.

Pročitajte više