Marca: Hrvat je skočio i zakucao Pepa i njegove svemirce na Zemlju

Foto: Profimedia

NAJČITANIJI španjolski sportski list u više tekstova o utakmici Leipzig - Manchester City (1:1), prvom susretu osmine finala Lige prvaka, piše o Jošku Gvardiolu. Stoper njemačkog kluba impresivno je odigrao protiv aktualnog prvaka Engleske. Učinio je nevidljivim Erlinga Halanda, a onda i zabio jako lijep i važan gol. Marca piše sve ovo, ali i ističe da je Gvardiol osim toga bio sukrivac za gol gostiju.

"Gvardiol je odigrao impresivno, ali počeo je tako da je skrivio gol"

"Gvardiol je zagorčao noć Pepu i uzvrat u Manchesteru učinio otvorenim", naslov je izvještaja s utakmice u kojem Marca piše: "Hrvat je Guardiolinom Cityju uzeo pobjedu impresivnim golom i uštopavanjem Haalanda. Tako je uzvrat za tri tjedna postao odlučujuća utakmica. Na početku nije izgledalo ni da će Gvardiol biti impresivan niti da će ova utakmica završiti ikako drugačije nego pobjedom Cityja.

U 27. minuti se do tada savršeni obrambeni mehanizam domaćih raspao zbog dvije velike greške njegovih dijelova. Prvo je Schlager dao loptu Grealishu, a onda je Gvardiol, opsjednut time da ga spriječi da se okrene s loptom, dopustio Gundoganu da proigra Mahreza, koji je zabio za City."

"Gvardiol je dokazao da ovo više nije onaj strašni City"

Međutim, City je zatim pokazao slabosti: "Ovaj City više nije momčad koja proždire protivnike. Neosporno je da je sjajna momčad, koja dominira nerealnim posjedom, podčinjava suparnike nepodnošljivim intenzitetom. No, također je činjenica i da se njena superiornost ne odražava na semaforu.

Cityju treba previše posjeda da stvori priliku, a kamoli da je realizira. U obrani, pak, prima više nego što bi smio i onda plati za takve propuste. Upravo to mu je napravio Gvardiol, koji je kaznio momčad donedavno poznatu kao kaznenu ekspediciju. Srušio je mit koji prati Guardiolu i njegovu momčad. Dokazao je da nisu svemirci, nego Zemljani. Ekipa s vrlinama, ali i manama."

"Haland je nestao", piše Marca te napis ilustrira fotografijom na kojoj Gvardiol odnosi genijalnog golgetera. "Haaland na ovoj utakmici nije bio nogometaš, nego gledatelj. Osim što je par puta pobijedio u zračnim duelima na centru, jedva da se vidio. Gvardiol mu je zatvorio koridore da trkom pokaže impresivnu brzinu, a nije mu dao ni da uđe u prilike pred golom."

Pročitajte više