Marca hvali Modrića: "Hrvat se konačno opet pronašao u Realu"

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ igrao je samo sat vremena u Realovoj domaćoj pobjedi nad Gironom (4:2) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja. 

Samo dva prvotimca Reala (Kroos, Varane) ostala su na klupi za prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa kralja u kojoj je Real na Bernabeuu pobijedio Gironu 4:2. Inače bi domaćin u ovoj fazi igrao s najviše kombiniranom momčadi, ali s obzirom na to da je odavno izgubio utrku za naslov u La Ligi, više nema odmaranja glavnih igrača u Kupu.

Real to posebno ne smije raditi protiv Girone. Klub iz katalonske provincije zadnje dvije sezone redovno otkida bodove Realu i Barceloni, a to bi vjerojatno napravio i na ovom meču da njegov trener Eusebio nije na klupi ostavio Stuanija, jednog od najboljih strijelaca La Lige i specijalista za Real, kao i drugog glavnog igrača Portua. 

Girona je od zone ispadanja udaljena samo četiri boda pa Eusebio očito Kup vidi kao gnjavažu koje se bolje što ranije riješiti kako bi se mogao posvetiti borbi za opstanak.

Ali Girona je i bez dva glavna igrača zamalo još jednom iznenadila Real u gotovo najjačoj postavi. Sve do 77. minute bilo je 2:2.

Solari očito nije bio zadovoljan igrom veznog reda jer je od 60. do 70. minute zamijenio sva tri igrača sredine terena. Umjesto Casemira, Modrića i Ceballosa, ušli su Llorente, Kroos i Isco.

Real je tada proigrao pa mu u zadnjih 13 minuta pobjedu donose Ramos, svojim drugim golom, i Karim Benzema.

Iako je Solari rano izvukao playmakera, nakon čega je domaćinu krenulo bolje, Marca, najčitaniji španjolski dnevnik, koji iscrpno prati Modrića, nagradila ga je sedmicom, a opisno je o njegovoj igri navela: 

"Pristojna partija. Bez briljantnih poteza, ali s puno teškog rada. Hrvat se konačno opet pronašao u Realu, što koristi i njemu i momčadi."

 

 

Pročitajte više