Marca: Modrić je najružnijom asistencijom karijere dokazao da je genij

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (38) ove je sezone degradiran među rezerve Reala. Legenda je ove sezone od 14 utakmica počela njih tek pet. Tako je bilo i na najvećem derbiju. Lider Real gostovao je kod aktualnog prvaka Barcelone, koja je od 6. minute vodila 1:0 i dominirala. Real je igrao tako da je Carlo Ancelotti do 63. minute morao zamijeniti čak tri igrača. Jedan od njih bio je nevidljivi Toni Kroos. 

Barcelona je posebno ubijala Real kroz sredinu, gdje gosti nikako nisu mogli uspostaviti ravnotežu, a kamoli nametnuti svoju igru. Bilo je, dakle, vrijeme za Luku Modrića. On je odmah po ulasku s klupe od Carvajala dobio kapetansku traku iako je ovaj i dalje bio u igri. Modrić je za pola sata svoje 500. utakmice za Real pokazao da su godine prolazne, a klasa vječna. Odigrao je samo trećinu El Clasica i uspio ga preokrenuti tako da je Real golovima Judea Bellinghama slavio 2:1. 

Pobjednički gol u nadoknadi sretno je namjestio upravo Modrić, tako da je njegovo loše primanje lopte u kaznenom prostoru postalo asistencija engleskom fenomenu. "Modrić? Promijenio je utakmicu, apsolutno. Držao je loptu i sve kontrolirao. Da, promijenio je meč", rekao je Ancelotti nakon preokreta i pobjede u superderbiju. Madridski As piše: "Anđeo Modrić je ušao, a Real poletio."

Viralne snimke Modrićevih highlightsa pokazuju kako je to izveo. 

"Hrvatska inteligencija"

Marca, najčitaniji španjolski sportski medij, također slavi Modrića: "Bilo mu je potrebno tek pola sata da Real zaključa Barcelonu na njenu polovicu. Hrvat je svojom inteligencijom oživio Real." Posvetila mu je i komentar pod naslovom "Ako je Modrić gotov..." u kojem piše: "Svi s razlogom slave Bellinghama, ali Realu je pobjedu donio Modrić. Nogometaš koji zaslužuje da se po njemu zove tribina novog Bernabeua.

"Xavi je znao što mu se sprema"

Na drugom kraju zemlje Rolling Stonesi su svjedočili kako Modrić mijenja nogomet samom svojom pojavom. Statistika kaže da je to napravio u 500. utakmici za Real, ali tu daleko više vjerujemo osjećajima. Xavi također. Legenda Barcelone obožava igrače koji razumiju nogomet. One koji dodirom, pauzom i ubrzanjem vode igru tamo gdje se ona stvara, na sredini terena. Od 62. minute El Clasica vidio je kako to radi Luka Modrić.

"Realova desetka je vatrogasac koji detektira vatru, i to u trenucima kada njegovi suigrači gaze po crijevu"

Hrvat nije igrao tih pola sata. On ih je otplesao. Modrić je navodno na oproštajnoj turneji, na kojoj obožavateljima ispunjava želje. Traže ga dodir vanjskom, lažnjak koji lomi suparnike i lopte s očima, a on im sve ispunjava. Realova desetka je vatrogasac koji detektira vatru, i to u trenucima kada njegovi suigrači gaze po crijevu.

"Kome treba umjetna inteligencija kada imaš Modrića?"

Ako je Modrić gotov, kao što kažu da je, onda je bolje da mi svi prestanemo odmah raditi poslove kojima se bavimo. Modrić je nesebičan pa je i za drugi gol loptu prepustio Bellinghamu. Zapravo, pobjegla mu je tako što ju je loše štopao. Bila je to najružnija asistencija Modrićeve karijere. Ali Modrić je i tim potezom dokazao da je genij. Zato što je asistirao za trijumfalan gol u najvećem derbiju a da to nije ni htio. Kome treba umjetna inteligencija kada imaš Modrića..."

Pročitajte više