Maribor za Vipotnika od Dinama tražio 3.5 milijuna eura. Sad ga prodaje za 1.3

Foto: NK Maribor

SAGA oko prelaska slovenskog napadača Žana Vipotnika u Dinamo je, čini se, završena. Napadač Maribora ima tri ponude iz francuske Ligue 1, pišu slovenski mediji, a prenosi ugledni L'Equipe. Najozbiljnija ponuda je ona od Metza, navode izvori iz Francuske.

Mariboru bi na ime odštete trebalo pripasti oko 1.5 milijuna eura. Zanimljivo, prema više izvora Dinamo je nudio čak 2.8 milijuna eura, ali je slovenski prvoligaš tražio više od Plavih kojima je tvrdio da ima ponude od 4.5 milijuna eura. Na kraju bi Vipotnik mogao otići za trećinu te cifre.

Igračev agent Sašo Župan je u više navrata izjavljivao kako svaka ponuda manja od tri milijuna eura nije ozbiljna te je pričao o interesu nekoliko bundesligaških klubova i škotskog velikana Celtica. Već tada se pisalo da Dinamo nema interes nastaviti lov na Vipotnika.

Bišćan pričao o Vipotniku, Dinamo reže troškove

"Ne mogu puno više otkriti od glasina koje kruže medijima. To su zanimljivi, kvalitetni igrači. Puno toga ovisi o uvjetima i onome što bi njihovi klubovi tražili. Oni jesu Dinamu interesantni, ali nije nam toliko presudno da bismo ulazili u financijske kombinacije koje bi previše opteretile klub", rekao je Bišćan na temu transfera prije skoro mjesec dana.

Ranije se pričalo da bi Maribor od Dinama uzeo još nekog igrača pod račun, ali ni to nije imperativ, već bi slovenski doprvak pristao na buduću razmjenu igrača od čije eventualne prodaje bi klubovi podijelili odštetu.

No, Dario Šimić i ostatak uprave odlučio je racionalizirati poslovanje i srezavanje budžeta prve momčadi. Zbog toga nisu pristali na Mariborove ucjene, a sličan scenarij mogli bi vidjeti i u slučaju Frigana.

Pročitajte više