Marić se javio na Instagramu bez ijedne riječi, ali s dvije znakovite fotografije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BRUNO MARIĆ povukao se u četvrtak s mjesta šefa Sudačke komisije. Napravio je to zbog prijetnji koje su primili on i njegova obitelj nakon afere s procurenim snimkama iz VAR sobe. Mandat je dao na raspolaganje predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću, a Kustić je prihvatio ponuđenu ostavku.

Marić se oglasio na Instagramu oko podne. Nije napisao nijednu riječ, ali je ostavio dvije znakovite fotografije. Na prvoj se nalaze četiri trofeja koja je primio od sezone 2014./15. do sezone 2017./18. za najboljeg suca u hrvatskom prvenstvu. Na drugoj je trenutak u kojem prima jednu od tih nagrada.

Odstupio zbog prijetnji

Podsjetimo, Marić je rekao da je odstupio isključivo zbog dobivenih prijetnji.

"U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje. Jedna kukavička osoba je preko društvenih mreža pustila gnjusne i prijeteće poruke. Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje. To je za mene neshvatljivo, a neka hrvatska javnost ocijeni je li jedna takva poruka za odbaciti.

Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ", rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Na ogradi zatvora na splitskim Bilicama danas su obješene njegova i Kustićeva fotografija. Prikazani su u stilu tjeralica s Divljeg zapada. Uz fotografiju Kustića na engleskom piše "Traži se živ ili mrtav", a uz Marićevu "uz ostatak Komisije". Na obje tjeralice kao nagrada je istaknuta "sloboda hrvatskog nogometa".

Pročitajte više