Maro Joković objasnio zašto je bronca uspjeh za Hrvatsku

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI vaterpolisti osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, gdje su u susretu za treće mjesto svladali Mađare 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2).

> HRVATSKA - MAĐARSKA 10:7 Hrvatska je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu

Sjajnu utakmicu odigrao je Maro Joković, koji je postigao čak šest pogodaka za Hrvatsku, dok su po jedan gol dodali Luka Lončar, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Hrvoje Benić. Za Mađarsku su po dva gola postigli Krizstian Manhercz i Balazs Harai, a po jedan Daniel Angyal, Gergo Zalanki i Marton Vamos.

''Nije bilo lako se psihički dignuti nakon poraza u polufinalu. Ovo je uspjeh, ne možemo to zanemariti, idemo s broncom doma, odlazimo zadovoljni. Ovo je dobra škola za nas da se nakon poraza dignemo, bili smo na vrhuncu. Imali smo glavu i rep, bili smo dobro organizirani, željeli smo to, obrana je bila super'', nakon utakmice je rekao junak Joković pa nastavio:

''Meni je ovo šesta medalja na SP-a, to je jedan lijepi kontinuitet, godinama smo u vrhu. Imamo problema s kadrom, uvijek nam netko otpadne, ali uvijek smo u borbi za medalju. Nadam se da će hrvatski vaterpolo uvijek biti ovakav'', kazao je Joković. Prisjetio se i poraza od Furije u polufinalu:

''Poraz protiv Španjolske nitko nije očekivao, poremetio nas je, ali ovu broncu smo više željeli od Mađara. Nažalost, nismo ispunili cilj za OI, ali imamo dvije šanse. Ako nastavimo s ovakvim igrama, vjerujem da ćemo već na Euru osigurati Tokio. Želimo igrati finala, to nam je u krvi.''

Pročitajte više