Marokanski izbornik: Španjolska je najbolja ekipa s kojom smo igrali na SP-u

Foto: EPA-EFE

IZBORNIK marokanske reprezentacije Walid Regragui (47) na nedavnom je Svjetskom prvenstvu u Kataru svoju ekipu predvodio do najvećeg uspjeha u povijesti afričkog i arapskog nogometa. Marokanci su izborili polufinale i osvojili četvrto mjesto nakon poraza od Hrvatske u borbi za broncu.

Ranije su Senegal, Gana i Kamerun uspjeli doći samo do četvrtfinala, ali Regragui je otišao korak dalje iako je reprezentaciju preuzeo svega par mjeseci prije Mundijala, nakon što je uspješno vodio marokanski Wydad, s kojim je bio klupski prvak Afrike.

Regragui, koji je veći dio igračke karijere proveo u Francuskoj igrajući za Toulouse, Ajaccio, Grenoble i Dijon, odveo je Maroko do polufinala uz samo jedan primljeni gol, a putem je rušio Kanadu, Belgiju, Portugal i Francusku, uz remi s Hrvatskom, dok ga je na putu do finala zaustavila Francuska. 

"Imaju samopouzdanje koje drugi nemaju"

U intervjuu za L'Equipe sada je otkrio kako su Španjolci najbolja ekipa s kojom se susreo na turniru. Podsjetimo, Maroko i Španjolska odigrali su utakmicu bez golova u prvih 120 minuta. Maroko je potom prošao na penale, a heroj raspucavanja bio je golman Bono, koji je obranio dva udarca.

"Španjolska je najbolja ekipa protiv koje smo igrali na cijelom Svjetskom prvenstvu. Da ih mi nismo izbacili, mislim da su mogli do finala. Moguće da im je nedostajao napadač, ali imali su samopouzdanje u svojoj igri koje nisam vidio kod drugih", rekao je Regragui.

 

Pročitajte više