LIGE PETICE

Marseille učvrstio drugu poziciju, hrvatski reprezentativac odradio cijeli susret

Foto: Profimedia

U POSLJEDNJEM susretu 24. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je pobijedio Metz s 2:1, učvrstivši se na drugom mjestu francuskog prvenstva. Marseille je poveo u 26. minuti golom Cedrica Bakambua. Izjednačio je Habib Maiga u 52. minuti, a pobjedu gostima donio je Arkadiusz Milik u 82. minuti. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret za Marseille. 

U ranije odigranom susretu Saint-Etienne je ostvario važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas, porazivši na gostovanju Clermont rezultatom 2:1. Saint-Etienne je rekordnih deset puta bio francuski prvak, dok PSG i Marseille imaju po devet titula. No ove sezone momčad sa stadiona Geoffroy-Guichard prolazi kroz pravu dramu.

Uoči ovog kola bili su posljednji, no pobjedom su skočili na 18. poziciju, koja donosi dodatne kvalifikacije. Clermont je poveo u 39. minuti golom Cedrica Hountondjija, no gosti su u posljednjih 20 minuta okrenuli rezultat. Izjednačio je Mahdi Camara u 71. minuti, a pobjedu Saint-Etienneu donio je Timothee Kolodziejczak u 82. minuti.

Vodi PSG s 59 bodova

Važne bodove, ali u borbi za Ligu prvaka, osvojio je Strasbourg. Na gostovanju su s 1:0 pobijedili Angers, a pogodak odluke djelo je Kevina Gameira iz 11. minute. Lens je savladao Bordeaux s 3:2, Monaco i Lorient odigrali su bez golova, Brest je s 5:1 pregazio Troyes, dok je Nantes uzeo tri boda u dvoboju s Reimsom. Bilo je 1:0.

Na ljestvici vodi PSG s 59 bodova, drugi je Marseille s 46, treća Nica s 42, a Strasbourg kao četvrti ima 41 bod. Posljednja dva mjesta koja direktno vode u niži rang zasad drže Metz i Bordeaux s po 20 bodova.

Pročitajte više