Martial maršalski: Najskuplji tinejdžer svijeta igrač mjeseca u Engleskoj

Foto: Guliver Images/Getty Images

ANTHONY MARTIAL (19), napadač Manchester Uniteda, Premier League proglasila je najboljim igračem u rujnu.

Francuski dječak u prvih mjesec dana u Engleskoj postigao je tri gola u četiri nastupa, uključujući i onaj u debiju protiv velikog rivala Liverpoola i tako postao instant-hit odmah po dolasku iz Monaca na samom kraju prijelaznog roka.
 
Glupo je govoriti kako se Martial nakon sjajne golgeterske forme na početku karijere u Engleskoj i ove nagrade već "isplatio" Unitedu, jer prije mjesec i pol Manchester ga je platio 36 milijuna funti, što bi ispunjenjem klauzula iz ugovora moglo narasti i do 58 milijuna funti. Prevedno na nama razumljiviju valutu - između 60 i 80 milijuna eura.
 
Martial, koji je prošle sezone u Francuskoj postigao samo osam golova, a za seniorsku momčad Bleusa debitirao tek nakon prelaska u Englesku tako je zahvaljujući paničnoj "last minute" kupnji Louisa Van Gaala  postao najskuplji tinejdžer u nogometnoj povijesti i drugi najskuplji igrač otkako se u Engleskoj kupuju i prodaju nogometaši, nakon Angela Di Marije, kojeg je također United prethodnog ljeta platio 60 milijuna funti.

United ne bi doveo Martiala, još manje ga platio navedeno bogatstvo, da Van Gaal nije shvatio kako je tjeranjem Van Persieja ostao na samo jednom napadaču i da taj - Wayne Rooney, ne zabija.
 
Za razliku od njega, Martial je već u prvom susretu zabio u spomenutom velikom derbiju protiv Liverpoola iako je igrao samo 25 minuta, a u prvoj prvenstvenoj utakmici koju je igrao od početka do kraja, gostovanju kod Southamptona, postigao je dva gola. U Liga kupu protiv Ipswicha za gol mu je bilo potrebno tek 20 minuta.
 
Dovoljno da nakon prvih 30 dana u Engleskoj bude proglašen igračem tog mjeseca u konkurenciji suigrača Daleya Blinda, Watfordovog napadača Odiona Ighala, Tottenhamovog golmana Huga Llorisa, West Hamovog veznjaka Dimitrija Payeta i Leicesterovog napadača Jamie Vardyja.

Pročitajte više