Matthaus: Stanišić je sve odradio kako treba, a ne igra. Što da on misli o tome?

Foto: EPA

LOTHAR MATTHAUS, legenda Bayern Münchena i njemačkog nogometa, u kolumni je za njemački Sky Sports kritizirao Bayernovu transfer politiku, ističući kako je dovedeno previše zvijezda, od kojih mnoge ne igraju. Naglasio je da se zanemaruje doprinos igrača koji su već ranije bili u klubu i kvalitetno odrađivali svoje zadatke, uključujući i hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića.

Matthaus: Što misli Stanišić? Ispunio je sve što se od njega tražilo

"Logično je da je prva pomisao potpisati dobru i ponekad skupu zamjenu za svakog ozlijeđenog igrača. Ali gledajući iz današnje perspektive, moram reći da većina tih igrača ne igra i zbog toga su nezadovoljni. Zamjenski igrači su frustrirani jer je ispred njih, unatoč ozljedama startera, došlo samo još novih zvijezda", napisao je Matthaus pa nastavio:

"Što misli Josip Stanišić, koji je ispunio sve što se od njega tražilo, ako dovedete još jednu zvijezdu? Mathys Tel uopće ne igra iako je jedina preostala špica ozlijeđena. Zar se nije govorilo da je on jedan od najtalentiranijih 18-godišnjaka u Europi, a onda to nije dovoljno ni da zaigra protiv Hoffenheima? I Ryan Gravenberch je umoran od svega toga. Trenutno, dakle, situacija nije najbolja."

Podsjetimo, Stanišić je u ožujku počeo dobivati povjerenje Juliana Nagelsmanna u velikim utakmicama iako je Bayern u siječanjskom prijelaznom roku na poziciju desnog beka doveo Joaa Cancela iz Manchester Cityja. Stanišić je oduševio svojom igrama, a posebice izvedbom protiv PSG-a. Ipak, dolaskom Thomasa Tuchela hrvatski je branič pao u drugi plan te je u pet susreta odigrao tek dvije minute.

Pročitajte više