boks

Mavrović izazvao Babića: Na njegovom sam nivou i mogu ga pobijediti

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ borit će se sljedećeg petka u Klagenfurtu protiv Marka Radonjića za IBF-ovu titulu teškaškog prvaka.

Hrgović je danas održao press konferenciju uoči borbe na kojoj je govorio o provokacijama Alena Babića, a na presici je bio i Željko Mavrović. On je komentirao novinarska pitanja o tome treba li se Hrgović boriti s Babićem kojeg je na kraju i sam izazvao.

"Filip je svoje rezultate napravio odavno i došao je do ove pozicije nakon godina truda, a ne u par mjeseci. Babić ne pripada ovoj klasi ni po pravilnicima ni po kvaliteti kako ga doživljava svjetski boks. Gledao sam Mikea Tysona protiv Roya Jonesa i vidio sam da je u treningu. I ja sam u dobrom treningu pa ovog trenutka mogu reći da bih se okušao s njim u ringu. Ne s Joshuom ili Furyjem, ali s Tysonom, Holyfieldom ili nekim iz moje generacije 50-godišnjaka bih", rekao je Mavrović i nastavio:

"Nema kod mene arogancije, samo puno treninga. Alen Babić je jedan hrabar momak, čovjek koji izuzetno jako trenira i ima veliku vjeru u sebe. Volio bih stati u ring s jednim takvim mladim, srčanim i atraktivnim boksačem. Tu sam, na raspolaganju. Ako želi boksati, ja sam tu. Može doći u ring, Željko (Karajica) je spreman organizirati takav meč. Neka prođe preko mene ili ću ja proći preko njega prema Mikeu Tysonu. Moj put je prema tim veteranima, ali ako Babić želi ozbiljan meč na razini na kojoj on ovog trenutka je, ja mu se nudim. Imam 52 godine, u super sam formi i vjerujem da mogu pobijediti u tom meču".

"Ako te on dobije, ja se ostavljam boksa", kratko je Mavrovićevu izjavu prokomentirao Filip Hrgović.

Pročitajte više