Maze završava karijeru? "Nema se smisla zavaravati"

Foto: Hina

BIVŠA najbolja skijašica svijeta Slovenka Tina Maze (32) poručila je kako je sve dalje od nastavka skijaške karijere.
 
"Ja za sebe već odavno znam kako ću postupiti. Nema se smisla zavaravati i govoriti da ću nastaviti, kad više nemam potrebu natjecateljsku energiju", kazala je Maze na prezentaciji slikovnice za djecu s naslovom "Tina i medvjeđa moć". U knjizi su pjesnik Primož Suhodolčan i ilustrator Gorazda Vahn opisali Tinino djetinjstvo, u Črni na Koroškem, kako bi ta priča inspirirala najmlađe čitatelje.
 
Proslavljena 32-godišnja skijašica je u svibnju prošle godine odlučila uzeti pauzu kako bi se posvetila fakultetu, a sada je kazala kako je dobro promislila i da vjerojatno više neće skijati u Svjetskom kupu niti na službenim natjecanjima, ali da je i danas bila na skijama jer taj sport voli.
 
"Službeno ću odluku o prestanku karijere koja je trajala više od 15 godina objaviti kad za to dođe vrijeme," najavila je Tina Maze.
 
Maze je na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. osvojila zlatne medalje u spustu i veleslalomu, dok je četiri godine ranije u Vancouveru bila treća u veleslalomu i superveleslalomu. Četiri puta je bila zlatna na svjetskim prvenstvima, a 2013. je osvojila veliki kristalni globus. U Svjetskom kupu je upisala 26 pobjeda. 
 

Pročitajte više