Nestanak Davida Ibbotsona

Mbappe donirao 30 tisuća eura za nestalog pilota Emiliana Sale

Foto: Getty Images

I DALJE je nerazriješen misterij kobnog zrakoplovnog pada i pogibije Emiliana Sale.

Zrakoplov Piper Malibu N264DB na prijavljenoj ruti Nantes - Cardiff srušio se 21. siječnja. Privatno financiranom istragom dva tjedna kasnije pronađena je olupina smrskanog zrakoplova u Engleskom kanalu, kao i leš službeno identificiran kao tijelo Emiliana Sale. Pilot David Ibbotson još nije pronađen.

Budući da su spasilačke službe prekinule trodnevnu potragu sa zaključkom da su Emiliano Sala i David Ibbotson poginuli jer su "šanse za preživljavanje nikakve", 28. siječnja službeno je pokrenuta bila neovisna privatna istraga.

Financirana dobrovoljnim prilozima, prikupljeno je bilo oko 370 tisuća eura. Internetsku kampanju potpomogli su mnogi nogometaši, kao i razne nogometne neprofitne organizacije. Privatnom istragom pronađen je zrakoplov, kao i Salin leš. 

Budući da se za nestalim Davidom Ibbotsonom i dalje intenzivno traga, osnovana je internetska fondacija za financiranje daljnje potrage. Do današnjeg dana, s preko sedam tisuća donacija, sakupljeno je oko 170 tisuća eura.

Kylian Mbappé, nakon što je za Salinu potragu donirao 30 tisuća eura, s novih 30 tisuća eura financirao je i Ibbotsonovu potragu. Svoju je donaciju realizirao pod pseudonimom Elie Lottin, tvrde engleski mediji. Puno ime i prezime francuskog napadača je Kylian Mbappé Lottin.

Pročitajte više