TENIS

McEnroe: Ima li smisla računati vrijeme za servis? Nadal je opet gledao sat, Isuse...

Foto: EPA

RAFAEL NADAL je u četvrtfinalu Roland Garrosa s 3:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:2 i 7:6 (4)) pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Meč je trajao više od četiri sata, nakon kojih je Španjolac ostvario plasman u polufinale velikog pariškog turnira.

Umirovljeni tenisač, a danas stručni komentator John McEnroe komentirao kaznu koju je Nadal dobio zbog previše vremena prije servisa. Sudac je nekoliko puta upozorio tenisača koji je 13. puta osvojio Roland Garros da mu sat za servis dolazi do nule, a isto se događalo Đokoviću.

McEnroe je izjavio kako ne razumije ima li uopće smisla odbrojavati vrijeme ako se pravilo ne provodi. "Trebao bi biti kažnjen. Ako misliš to napraviti, napraviti, inače se nemoj ni truditi. Kao da se šališ sa svima. To je smiješno, opet gleda sat. Opet ide do granice", komentirao je McEnroe.

"Sada se i sudac javio. Nadal ga ignorira"

"Zar nemaju 15 sekundi na drugom servisu? Ili deset? Nešto? Nemojte se ni truditi, uzmite vremena koliko treba na drugom servisu. Koliko traje ovaj gem? Isuse..." govorio je slavni tenisač, dok je nakon kazne Nadalu dodao: "Sada se i sudac javio. Nadal ga ignorira..."

Španjolac će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je u četvrtfinalu nakon tri sata i 20 minuta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Pročitajte više