Meč za pamćenje: Čilić i Dodig pobijedili slavnu braću Bryan i ostavili Hrvatsku u borbi za polufinale Davis Cupa

Foto: HTS

VELIKU pobjedu u četvrtfinalu Davis Cupa ostvarili su Marin Čilić i Ivan Dodig u meču parova protiv braće Bryan.

U Portlandu su slavili sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4 i tako smanjili prednost Amerikanaca u Davis Cupu na 2-1 uoči posljednjih okršaja.

Čilić i Dodig odigrali su jedan od najboljih mečeva parova u povijesti hrvatske Davis Cup momčadi. U prvom setu Amerikanci su bili nemoćni i uspjeli su tek osvojiti dva gema uz dva izgubljena servisa, no u drugom su pokazali zašto su jedan od najjačih parova na svijetu i izjednačili rezultat u setovima.

Trenutak odluke dogodio se u trećem gemu trećeg seta u kojem su hrvatski tenisači spasili tri break-lopte, što je slomilo Amerikance koji su nakon toga izgubili dva servis-gema u nizu. Nisu se uspjeli vratiti u set, a briljantnim reternima i lobovima u četvrtom setu Čilić i Dodig su stigli do breaka i velike pobjede.

 

Čilić i Dodig poput Ljubičića i Ančića

Za slavnu braću Bryan, koja su već godinama u vrhu ljestvice parova, ovo je tek peti poraz u Davis Cupu i prvi nakon tri godine. Prije 11 godina Ivan Ljubičić i Mario Ančić, također su ih šokirali u sezoni u kojoj je Hrvatska osvojila svoj jedini Davis Cup naslov.

Čilić protiv Isnera, Borna protiv Socka

Hrvatskoj posljednjeg dana trebaju obje pobjede - Marina Čilića protiv Johna Isnera (21 sat), te u posljednjem meču trijumf Borne Ćorića protiv Jacka Socka.

Bolji iz okršaja SAD-a i Hrvatske u polufinalu će igrati protiv pobjednika okršaja Francuske i Češke u kojem Francuzi vode s 2-1 nakon dva dana.

Pročitajte više