LIGE PETICE

Mediji: Kaneu bi se moglo dogoditi isto što i Modriću

Foto: EPA

HARRY Kane je nedavno natuknuo da bi mogao napustiti Tottenham, klub u kojem je već 16 godina. Premda ima važeći ugovor, želja mu je okušati se u novoj sredini.

Daily Mail podsjeća da je predsjednik tog londonskog kluba Daniel Levy jedan od najčvršćih pregovarača u nogometnom svijetu i kroz primjere navodi muke koje su imali igrači koji su željeli otići u novu sredinu, ali i klubovi koji su ih željeli angažirati. Jedan od takvih primjera je i onaj Luke Modrića.

Modrić je nakon transfera iz Dinama od 2008. do 2012. nastupao za Tottenham, a onda ostvario transfer karijere potpisom za Real Madrid. Interes za hrvatskim veznjakom postojao je i prije njegova dogovora s madridskim klubom, ali uvijek je sve zastajkivalo na Levyju i njegovoj odlučnosti.

Navodi se tako da je Modrić zamjerao svom predsjedniku što ga nije pustio u Chelsea nakon što je Tottenhamov gradski rival za njega ponudio 40 milijuna funti. Bilo je to nakon što je Modrić pomogao klubu da se prvi put u povijesti plasira u Ligu prvaka.

Činjenica da su se Modrić i Roman Abramovič družili na jahti Chelseajeva vlasnika i da su pregovori bili u tijeku nije puno dirala Levyja koji je bio odlučan u namjeri da hrvatskog veznjaka ne proda gradskom rivalu. Engleski izvor podsjeća da se Modrić potom javno očitovao o želji za odlaskom i da se sukobio s predsjednikom kluba koji je odbacivao Chelseajeve ponude te time ostavio Modrića frustriranog i razočaranog.

Sve to potvrđuje citatima iz Modrićeve autobiografije te u istom kontekstu navodi slične situacije koje su prolazili Dimitar Berbatov, Michael Carrick, Gareth Bale...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više