tenis

Medvedev: Cijepljenje je privatna stvar svakog od nas

Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA-EFE

RUSKI tenisač Daniil Medvedev vrlo uvjerljivo je prošao i 3. kolo US Opena. Protiv španjolskog veterana Andujara je izgubio samo sedam gemova (6:0, 6:4, 6:3).

Kako je zanimljiv i osebujan na teniskom terenu, Rus je interesantan i na konferencijama za novinare nakon mečeva, pa je tako ovaj put pričao o sebi, animozitetu koji se stvorio između njujorške publike i Tsitsipasa, a upitan je i za stanje među tenisačima kada je u pitanju cijepljenje protiv koronavirusa.

"Ne znam otkud Sports Illustratedu informacija da se čak 70 posto tenisača do sada nije cijepilo. Primjerice, ja znam stvarno mnogo tenisača koji su to učinili, ali iz određenih i svojih razloga ne izlaze s tim u javnost", rekao je Medvedev i nastavio:

"Uostalom, i ja želim takve stvari zadržati za sebe. U Rusiji postoji liječnički karton koji je privatna stvar. Govorimo li o covidu-19, ramenu, gležnju, listu ili bilo čemu drugome, to je moja privatna stvar. Kao i svatko drugi, tako i ja imam određenih zdravstvenih problema, ali ne želim da se o tome zna. Ili da to znaju moji suparnici."

Pročitajte više