Medvjedev ruskim sportašima: Morate više raditi, a ne samo putovati po svijetu

U PETAK je u Sočiju, gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, na prigodnoj svečanosti podignuta olimpijska zastava.

Tom zgodom je poruku svim ruskim sportašima, a pogotovo potencijalnim olimpijcima za Igre u Sočiju, odaslao i predsjednik države Dmitrij Medvjedev:

"Morate raditi 24 sata dnevno, a ne samo putovati po svijetu."

Rusi su na nedavnim Igrama u Vancouveru doživjeli pravi debakl u rezultatskom smislu. Osvojili su tek 15 medalja, od čega samo tri zlatne, nakon čega je upravo predsjednik Dmitrij Medvjedev zatražio smjene odgovornih za neuspjehe, koje su se kasnije i dogodile.

Leonid Tjagačev, predsjednik Ruskog olimpijskog odbora, i Genadi Aljošin, zamjenik ruskog ministra sporta, prvi su napustili svoja radna mjesta, a ovoga tjedna pridružili su im se i Vladimir Loginov, koji je dao ostavku na mjesto predsjednika Ruskog saveza u skijaškom trčanju, te Lev Kovman, koji je odstupio s dužnosti prvog čovjeka Saveza skijanja slobodnim stilom.

Rusi se, dakako, nadaju puno boljim rezultatima svojih sportaša u Sočiju, a nadaju se, isto tako, i da će biti dobri domaćini tih Igara.

"Moramo pokazati svijetu da smo sposobna, gostoljubiva i tehnološki razvijena nacija", poručio je ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev.

Pročitajte više