DAVIS CUP

MEKTIĆ - BAUTISTA AGUT 1:6, 3:6 Hrvatska ispala s Davis Cupa

Foto: Getty Images / Guliver Images

HRVATSKA je izgubila prvi meč 2. kola Davis Cupa protiv Španjolske. Nikola Mektić nije imao nikakve šanse protiv Roberta Bautiste Aguta. Izgubio je 1:6, 3:6. Hrvatska je nakon ovog poraza ispala s Davis Cupa.

Mektić, inače vrhunski igrač parova, nije odigrao meč u singlu dvije godine, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje, pogotovo jer je, dok je igrao singl, većinom nastupao na challenger turnirima. 

Bautista Agut, deveti igrač svijeta, nije imao milosti. Mektić je pokušao igrati kao u parovima, što više izlazeći na mrežu, no iskusni Španjolac je većinu njegovih pokušaja lagano riješio u svoju korist.

Nije se moglo protiv brojnih hendikepa

Hrvatska tako neće obraniti naslov Davis Cupa koji se nakon 109 godina igra u novom formatu. Prije turnira reprezentacija je bila hendikepirana izostankom Marina Čilića zbog ozljede, izbornik Željko Krajan je smijenjen, a potom se razbolio Borna Ćorić. 

Ipak, reprezentacija i dalje ima priliku oprostiti se pobjedom, iako će to biti gotovo nemoguće. Borna Gojo igra sljedeći meč protiv prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala, a potom će Mate Pavić i Ivan Dodig zaključiti dan mečom u parovima protiv Lopeza i Granollersa.

Mektić - Bautista Agut: 1:6, 3:6

 

 

Novi format Davis Cupa

Novi format osmislila je Cosmos grupa koju predvodi stoper Barcelone i biznismen Gerard Pique. Otkupila je prava natjecanja na 25 godina pa se tako i financijski kolač natjecanja povećao. Samo za nastup na finalnom turniru igrači dobivaju 600 tisuća dolara, a teniski savezi reprezentacija 300 tisuća. Za plasman u četvrtfinale igrači dobivaju 1,28 milijuna, a savezi 600 tisuća. Za polufinale novac će se dijeliti u omjeru 1,75 milijuna/844.000, a za naslov 2,4 milijuna/1,06 milijuna. 

Pročitajte više