NBA LIGA

Memphis se riješio jednog od najgorih ugovora u NBA ligi

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MEMPHIS GRIZZLIES oslobodili su se jednog od najgorih ugovora potpisanih u NBA ligi u proteklih deset godina.

"Era Chandlera Parsonsa je završila", napisao je ESPN-ov mag za prijelazni rok u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Adrian Wojnarowski i tako potvrdio ovaj, za Memphis, veliki posao.

Parsons je 2016. godine potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 94 milijuna dolara uz godišnju plaću od oko 24 milijuna američkih dolara. Ugovor na samom početku suradnje nije bio toliko katastrofalan, međutim kasnije se ispostavio jednim od najvećih promašaja u NBA ligi.

Svake godine ovaj košarkaš se mučio s raznim ozljedama i u tri sezone za Memphis odigrao je svega 95 utakmica. Prosječno je bilježio 7 poena, 2 skoka i 2 asistencije, što je i više nego očajno za košarkaša koji godišnje uprihodi preko 20 milijuna dolara.

Grizzliesi nisu znatno očistili svoj salary cap jer pridošlice Solomon Hill i Miles Plumlee iz Atlanta Hawksa zajedno imaju 24 milijuna, a Parsons će ove godine primiti milijun više od toga.

Međutim, dobili su solidno krilo i prosječnog centra, što je u svakom slučaju bolje od igrača koji ne može povezati 50 utakmica u sezoni.

 

Pročitajte više