Regija

Menadžer se hvalio da je ugurao svog igrača u reprezentaciju BiH, procurila prepiska

Foto: Guliver Image

REPREZENTACIJU Bosne i Hercegovine trese skandal, nakon što se pojavila vijest da je jedan menadžer kupio mjesto svom igraču u nacionalnoj momčadi, objavila je N1 televizija.

"Moj mora biti pozvan"

U objavi N1 televizije vidi se prepiska u kojoj jedan menadžer tvrdi da će njegov igrač nastupiti u prijateljskoj utakmici protiv Kostarike, koja se odigrala 27. ožujka ove godine u Sarajevu.

"Moj mora bit' pozvan i mora branit' prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao", stoji u dijelu prepiske, a koju prenosi N1 televizija.

"Mislim da se ovo dešavalo i ranije"

U razgovoru za N1 televiziju o navedenoj prepisci govorio je i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić, koji napominje da je bilo samo pitanje vremena kada će te stvari izaći u javnost.

"Činjenica je da to nije problem s kojim se mi susrećemo samo sada, tako da ja mislim da će neke stvari kad-tad izaći na vidjelo i bilo je pitanje vremena kada će se ispostaviti da je to tako. Mislim da nije to samo u ovom periodu nego da se to dešavalo i kada smo mi igrali. Ja sam govorio o tome, pa čak i kada sam bio tehnički direktor s Mehom Kodrom. Vidjet ćemo što će biti na kraju i ako se ispostavi točnim, mislim da će se dokazati i ono što se dešavalo prije", rekao je Bolić.

Bolić je, gostujući na N1 televiziji, rekao da su se za vrijeme njegova boravka donosile ceduljice s imenima igrača koji trebaju biti pozvani u nacionalni tim, ali i da ga sve ovo nimalo ne iznenađuje.

"Naš nogomet vode kriminalci"

O stanju u bh. nogometu protekle subote govorio je i vratar Evertona Asmir Begović, koji je posljednji poziv u reprezentaciju imao u listopadu prošle godine.

"Bh. nogomet vode kriminalci. Vico, Miske, Petev, družina menadžera. Umjesto da budemo momčad koja ujedinjuje zemlju, postali smo stranica eBaya koja popunjava džepove kriminalcima. Evo vam", napisao je razočarani Begović na Twitteru.

On je time prozvao predsjednika Saveza Vicu Zeljkovića, svog nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Zvjezdana Misimovića i izbornika Ivajla Peteva, kao i mnoge druge ljude iz krovne kuće bh. nogometa.

Pročitajte više