rukometni euro

Metličić pružio ruku pomirenja Horvatu: Nekad sam preveliki emotivac

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell/HINA

NAKON finalne utakmice između Švedske i Španjolske Goran Šprem i Pero Metličić na neki su način pružili ruku pomirenja izborniku Hrvoju Horvatu poslije kontroverzne RTL-ove emisije u petak, kad je zlatni hrvatski dvojac, a posebice Metličić, brutalno i na trenutke neukusno udarao po Horvatu, koji se nije uspijevao braniti od silnih napada.

''Zanimljivije i iskrenije nego prije''

"Bilo je zanimljivo, bilo je puno otvorenije nego do sada. Puno iskrenije, puno otvorenije, ali rekao bih, isto samo iz dobre namjere. Ništa zločesto, nikakvo podcjenjivanje ni udaranje. Odmah ću reći, tu se misli na trenera Horvata. Što god je bilo rečeno s ove naše strane, ja vjerujem da će i Peri biti drago što ću to reći.

Možda mi i jesmo rekli nešto što je nekoga zaboljelo, što uši ne vole čuti. Ali ja ću se ovom prilikom ispričati ako je netko nešto krivo shvatio. Ništa iz zle namjere, samo u najboljoj namjeri. Na kraju krajeva, i mi smo ljudi i mi smo grešni. Horvat griješi, griješimo i mi.

Ali ajmo sve gledati kao nekakvu pozitivu, kao projekt koji Hrvatskoj nije završio kako smo mi mislili. Idemo iz njega izvući pouke i ajmo, na kraju krajeva, napraviti da to ne ispadne negativno prepucavanje, nego da je to sukob mišljenja'', rekao je Šprem pa se na to nadovezao Metličić.

''Nekad sam preveliki emotivac''

''Mislim da je manje-više sve rečeno. Sigurno da može biti bolje i lošije. Ja sam iskreno uvijek bio veliki emotivac, možda nekad i preveliki. Možda bih neke stvari napravio drugačije, a možda i ne bih. Kažem, što je rečeno, rečeno je. Trebamo to ostaviti iza sebe, koncentrirati se na naš rukomet, da budemo što bolji, što uspješniji u budućnosti.

Ove godine nismo imali sreće s koronom i nadam se da nam sljedeće natjecanje, prije svega, korona neće određivati tim i da ćemo biti maksimalno kompletni i da će ići najbolji. Imamo jako dobar ždrijeb za odlazak na Svjetsko prvenstvo tako da...

Najvažnije je da hrvatski rukomet bude tu, da se vrati u borbe za, evo, recimo da dođe do nedjelje. Da svi na kraju budemo zadovoljniji. To je na kraju najvažnije i najbitnije, a mi svi ostali smo manje važni'', rekao je Petar Metličić.
 

Pročitajte više