Mihajličenko: Englezi na travnjak izlaze da izvrše zadatak, a sada ga nemaju

U SUBOTU je na rasporedu utakmica koja će odlučiti o sudbini ukrajinske reprezentacije i činjenici hoće li momčad Alekseja Mihajličenka vidjeti uopće Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi sljedeće godine. U utakmici s Gordim Albionom Ukrajincima treba isključivo pobjeda, jer teško je očekivati da će Hrvati prepustiti bod ili tri Kazahstanu, s kojim igraju u posljednjem kolu, pišu ukrajinski mediji.

Priprema za ovaj iznimno važni susret Aleksej Mihajličenko počeo je u ponedjeljak, svjestan kako pravo na kiks nema i kako se cijele dvogodišnje kvalifikacije svode na predstojećih 90 minuta protiv Engleske u Kijevu. Same pripreme nisu započele dobro jer su se već na prvom treningu ozlijedila dva igrača kijevskog Dinama, napadač Artem Milevsky i branič Eugene Hacheridi. Ipak, svi se nadaju da će Milevsky ipak biti spreman do subote.

"Vrlo je dobro što možemo sami odlučivati o svojoj sudbini, ali s druge strane otežavajuća nam je okolnost ta što nam protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta treba isključivo pobjeda. Po nju i idemo, borit ćemo se kao nikada, dat ćemo sve od sebe da dokažemo vrijednost i kvalitetu te da naposljetku osiguramo dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", rekao je za ukrajinske medije izbornik Ukrajine.

"Engleska je, kao što sam rekao, težak protivnik. Međutim, oni su već osigurali odlazak u Južnu Afriku i sigurno da će bit malo opušteniji. Proveo sam neko vrijeme na Otoku i upoznao sam njihov mentalitet. Oni na teren izlaze da izvrše zadatak koji im je nametnut. U ovoj situaciji oni tog zadatka/motiva nemaju, a kad on izostane ne znaju se baš najbolje postaviti na terenu i to je naša prilika", dodao je Mihajličenko.

"Ne smijemo misliti da će nam Englezi pustiti kako bi se osvetili Hrvatima"

Mihajličenko je istovremeno svjestan da je na klupi Gordom Albiona jedan od najboljih trenera svijeta, koji u svakoj utakmici želi ići na pobjedu.

"Znam da će Capello tražiti pobjedu u Kijevu i upravo zato moramo biti vrlo oprezni i osloniti se samo na sebe, svoje znanje i svoju igru. Nikako ne smijemo misliti da će, kao što se sugerira, Englezi nama pustiti kako bi se osvetili Hrvatima za onaj poraz na Wembleyju zbog kojega nisu otišli na Europsko prvenstvo prošle godine", istaknuo je Ukrajinac.

Na pitanje čime će pokušati iznenaditi Englesku: "Ničim, uostalom zašto bi ih trebao nečim iznenaditi. Jedino što je važno jest to da mi damo sve od sebe i nadigramo protivnike. Stadion će biti pun, podrške neće nedostajati, a u takvom okruženju možemo dati najbolje od sebe."

Pročitajte više