Splitski šankovi neće ostati siromašniji za velikana: "Mile viski" potpisao za Žužule!

Foto: hajduk.hr

ARTEM MILEVSKI očigledno voli (noćni) život u Splitu, jer mjesec dana nakon što je ukrajinski bonvivan otpisan u Hajduku, samo par stotina metara dalje od Poljuda, u Parku mladeži, potpisao je ugovor na godinu i pol sa RNK Splitom.

Goran Sablić, novi Splitov trener i bivši suigrač Milevskog u kijevskom Dinamu, reagirao je nakon što je Ukrajinac ostao bez kluba i konačno prionuo ozbiljnom treningu, pa ga sada, nakon velikih očekivanja i još većeg razočaranje u Hajduku, čeka iskupljenje u Međugorju, kako bi se dokazao u Splitu.
 
Milevski naime odlazi sa Splitom na mini pripreme u navedeno svetište, gdje će se truditi dokazati kako njegov novi klub nije pogriješio kada ga je doveo. 
 
U prošlom deseteljeću jedan od najboljih ukrajinskih nogometaša, Milevski je posljednjih godina teren sve češće mijenjao šankom, a loptu bocom, ali bez obzira na takvu reputaciju (ili možda baš zbog nje), prošlog ljeta, kada je potpisao za Hajduk, među navijačima Bilih dočekan je poput Mesije. "Arteme povedi nas" klicali su hajdukovci, iako ih je on mogao voditi jedino u provode, a ne u pobjede.
 
Jer i u Splitu (i okolici) Milevski je nastavio tamo gdje je počeo ranije u Ukrajini, Turskoj i Kazahstanu. Iako im je na Poljudu trebalo dugo da priznaju kako su teško i skupo pogriješili, konačno su početkom rujna, nakon 13 mjeseci raskinuli ugovor s umjetnikom kojem su se klanjali, ali od kojeg su dobili tek razočaranje. 
 
Ali, nema zime u Splitu za Milevskog, točnije trebao bi je dočekati u istom gradu, ali na drugoj adresi.

Pročitajte više