Miličević upitan za Barcelonu, Balakov odlučio: Jozinović je nepotreban, može na posudbu


IAKO je za nedjeljno popodne bila najavljena press konferencija bugarskog trenera Krasimira Balakova, ista je otkazana, a Balakov je novinarima tek izrecitirao spisak igrača koje će povesti na pripreme.


Prisjetimo se, nogometaši Hajduka će od ponedjeljka (4. srpnja) do srijede (13. srpnja) boraviti u Austriji gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice. Bijeli će snage odmjeriti s bukureštanskom Steauom te Bursasporom, dok je otkazana utakmica s azerbajdžanskim Bakuom.

Luštica i Miličević ostaju u Splitu

Balakov će u Austriju voditi sljedeće igrače: Andrić, Brkljača, Džoni, Glumac, James, Jelavić, Kalinić, Kukoč, Lendrić, Lima, K. Ljubičić, Maloča, Oremuš, Pešić, Sarić, Ahmad, Anas, Stipica, Subašić, Tičinović, Tomasov, Trebotić, Vuković i Vukušić. Luštica ima lakših zdravstvenih problema, a Japanac Inoha bi se trebao priključiti vjerojatno u utorak.


"Odlučio sam kako Jozinović treba ići na posudbu jer na poziciji lijevog beka imam Limu i Kukoča, a prema viđenom oni su mi bolja rješenja za to mjesto. Ipak sam ja taj koji donosi odluke i ako bude potrebno snosit ću svu odgovornost za to", rekao je znakovito Balakov, jer ipak je Jozinović označen kao glavna zamjena za Ivana Strinića.

Balakov želi aktivirati Vejića, Malešu se to neće svidjeti...

Kao što je vidljivo iz priloženog spiska igrača, u Austriju neće ni australski Hrvat Ljubo Miličević koji je zaradio ozljedu tricepsa. Umjesto Miličevića Balakov razmišlja aktivirati Hrvoja Vejića, koji posljednjih desetak dana trenira s drugom momčadi jer je odbio smanjiti ugovor na inzistiranje Uprave. Pitanje je pak kako će Maleš reagirati na ovakvu opciju.

"Osjetio sam bol, te nisam mogao nastaviti. Nažalost, pregled je potvrdio sumnje, jako mi je žao", rekao je Miličević, prenose službene stranice Hajduka. Hajdukovci u Austriju putuju u ponedjeljak ujutro, a u petak popodne odigrat će prijateljski dvoboj sa Steauom. Četiri dana kasnije odmjerit će snage s Bursasporom, što će biti posljednja ozbiljnija provjera prije susreta s Barcelonom na Poljudu 23. srpnja.

Pročitajte više