Miočić razočarao fanove, masovno traže da mu UFC oduzme status

Foto: Profimedia

NAJVEĆA svjetska MMA organizacija, UFC, nedavno je objavila nove rankinge svojih boraca. Nekoliko zvučnih imena je ostalo bez statusa rangiranog borca, poput Lauren Murphy, koja se borila za titulu u muha kategoriji. Neki drugi borci, pak, nisu preživjeli tradicionalne čistke u organizaciji te su potpuno otpali iz rostera.

Fanovi na Twitteru su se masovno počeli žaliti na neke od tih odluka, a zanimljivo je da dosta njih proziva Stipu Miočića. Većina ih ne može shvatiti kako je moguće da je Miočić i dalje sačuvao svoj status (trenutno je četvrtorangirani borac teške divizije) iako se zadnji put borio prije skoro dvije godine, u ožujku 2021. godine, kada je izgubio titulu porazom od Francisa Ngannoua, koji ga je nokautirao.

Miočić odbio mega meč, fanovi poludjeli na njega i UFC

Štoviše, 2018. godina je bila zadnja u kojoj je Miočić odradio dva meča. Nakon prvog okršaja s Cormierom, koji je bio prije pet i pol godina (srpanj 2018.), Miočić se borio svega tri puta i jedan je od najneaktivnijih boraca uopće u organizaciji.

Fanove je dodatno uzbudila činjenica da je Tom Aspinall, sjajni engleski teškaš, u javnost iznio podatak da se trebao boriti s Miočićem, ali je američki borac hrvatskih korijena odbio taj meč. Pretpostavlja se da najbolji prvak u povijesti teške divizije čeka mega okršaj s Jonom Jonesom, nakon kojeg će vjerojatno zaključiti karijeru.

Pročitajte više