TRANSFERI

Mirror: Liverpool je odustao od Wernera. Previše mu je 60 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

TRANSFER Tima Wernera u Liverpool ovog ljeta bio je praktički dogovoren, no od tog posla, čini se, neće biti ništa.

Kako piše engleski Mirror, Liverpool je odustao od dovođenja Leipzigova napadača zbog krize s koronavirusom. Naime, europski prvak smatra da si trenutačno ne može priuštiti platiti 60 milijuna eura koliko navodno iznosi Wernerova odštetna klauzula.

Jürgen Klopp već mjesecima hvali 24-godišnjeg napadača, a i sam Werner je nekoliko puta svog sunarodnjaka prozvao najboljim trenerom na svijetu. Liverpool je bio prvi na listi čekanja za Wernera, ali financijska kriza uzrokovana koronavirusom natjerala je klub da razmotri svoje mogućnosti.

Mirror piše da Liverpool ovog ljeta na pojačanja ne želi potrošiti više od 35 milijuna eura "po glavi", a Leipzig je jasno poručio svim zainteresiranim klubovima da cijenu za Wernera neće spuštati.

"On neće postati jeftiniji i nemamo namjeru igrača koji ima više od jedne godine preostale u ugovoru prodavati ispod cijene. Kako ćemo ga zamijeniti nekim dobrim napadačem ako ga prodamo ispod cijene?" upitao je sinoć Leipzigov direktor Oliver Mintzlaff.

Werner je ove sezone u 39 nastupa za Leipzig zabio 30 golova uz 12 asistencija. U prvoj utakmici nastavka sezone zabio je hat-trick  u gostima kod Mainza, no u jučerašnjem remiju s Herthom (2:2) nije uspio zabiti.

Ugovor s Leipzigom mu vrijedi do ljeta 2023. godine.

Pročitajte više