Misimović produžio ugovor s Wolfsburgom

BOSANSKOHERCEGOVAČKI nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović, kreator igre njemačkog prvaka Wolfsburga, produžio je tim klubom ugovor za još godinu dana.

Misimović se, tako, ugovorno vezao s Wolfsburgom do 2013. godine. Prošle sezone je 27-godišnji Misimović odigrao 33 utakmice za ''vukove'', te je upisao 7 golova i čak 20 asistencija. Po broju asistencija je izjednačio rekordni učinak Werderova austrijskog veznjaka Andreasa Herzoga iz sezone 1994/1995, kada je ljevonogi nogometaš asistirao za gol također dvadeset puta.

Mnogi stručnjaci i analitičari smatraju da je Misimovićev doprinos osvajanju prvaka bio jednako vrijedan, ako ne i vrjedniji od onog koji su dali njegovi suigrači u napadu, Brazilac Grafite, koji je s 28 golova u samo 25 odigranih utakmica bio najbolji strijelac Bundeslige, te još jedan bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko, autor 26 pogodaka u 32 nastupa. S obojicom je Wolfsburg nedavno produžio ugovor, sa Džekom također do 2013. godine, a s Grafiteom do 2012. godine.

"Misimović je jedan od najboljih razigravača i asistenata u Bundesligi. Vrlo sam sretan što smo produžili ugovor s njime i tako ga vezali uz klub na još duže vrijeme", poručio je trener Wolfsburga Armin Veh.

"Imamo vrlo dobru momčad koja će sigurno još više napredovati. Wolfsburg mi je prirastao srcu, volio bih pomoći da se taj klub u budućnosti izdigne na još veću razinu", dodao je Misimović.

Pročitajte više