MIŠKOVIĆ SE SASTAO S MAMIĆEM U ZAGREBU Predsjednik Rijeke ključni čovjek izbora!

Foto: Hina / Pixsell

DAMIR MIŠKOVIĆ bit će ključan čovjek izbora za predsjednika HNS-a. Čekam ga da se oglasi. Rekao je da su promjene nužne, pa valjda će onda i glasati za promjene. On je puno uložio u hrvatski nogomet, vjerujem da će odgovorno postupiti", rekao nam je jučer Dario Šimić u jeku izborne kampanje za predsjednika HNS-a.

Istaknuo je kako će glas predsjednika Rijeke biti ključan u izboru predsjednika i budućnosti HNS-a. Šimić je u pravu. 

Damir Mišković želi promjene u nogometu i glasno ih zagovara. Želi samoodrživ i financijski stabilan Savez. Otkako je ušao s vlastitim kapitalom u hrvatski nogomet, razgovara o problemu financiranja nogometa i strmoglavom putu prema amaterizmu. I Mišković je u pravu.

No, on i Šimić nisu se našli. Razgovarali su već ranije, ali bez razumijevanja. Predsjednik Rijeke u priču je uveo Marijana Kustića, predsjednika ličko-senjskog saveza i saborskog zastupnika HDZ-a, koji je bio njegov kandidat. Nakon što je Kusić naprasno odustao, postavlja se pitanje što će učiniti Mišković.

Njegov glas u startu donosi tri županije (Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Istarsku), ali donosi i psihološku prednost opoziciji Zdravka Mamića i njegovog kandidata Davora Šukera. Šuker je kandidat kojeg nitko ne podnosi. Službeno, uz njega su za sada Požega, Virovitica, Slavonski Brod, Osijek i Šibenik, no nezadovoljstvo buja u njegovoj utvrdi, zagrebačkom savezu, gdje se danas održava važna Skupština. 

Šimićeve poruke nisu impresionirale Miškovića 

No najvažniji je Miškovićev glas. Zna to i Zdravko Mamić koji se uoči današnje sjednice Skupštine zagrebačkog saveza u Zagrebu sastao s  Damirom Miškovićem. Predsjednik Rijeke nikada nije skrivao da razgovara s Mamićem i ostalim predsjednicima i biznismenima u nogometu. Sada je trenutak osjetljiv. 

"Jasno je da nismo pričali o frizuri", rekao nam je Mišković.

Detalje je zadržao za sebe, kao i odluku za koga će glasati. Skupština u njegovoj županiji tek se treba održati i javni istup bio bi neozbiljan. Mišković stoga nije želio ni odgovoriti Dariju Šimiću koji ga je pozvao da se izjasni jer je ključan dionik ovih izbora koji zagovara promjene. 

"Naravno da želim promjene. Moja najveća želja je da promijenimo nogomet u Hrvatskoj i nađemo model financiranja i samoodrživosti. Inače je potpuno svejedno tko će biti predsjednik", kratko je poručio predsjednik Rijeke. 

Pročitajte više