Mišković: Vidim da Pjaca ide u Dinamo. Ja ću pokušati dovesti Petkovića i Baturinu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO je pobjedom nad Varaždinom (1:0) barem privremeno preuzeo prvo mjesto u SuperSport HNL-u. No Rijeka, koja ima jedan bod manje, danas mora odigrati svoju utakmicu 32. kola s Lokomotivom. Dan odluke o prvaku mogao bi biti 5. svibnja, kada dvije momčadi s vrha ljestvice igraju derbi na Rujevici. Uoči ključnih dana čelni čovjek Rijeke Damir Mišković gostovao je u emisiji Sport nedjeljom.

"Dopeljao bih Marka Livaju u Rijeku, ali ne mogu ga platiti. Zašto ne, pa on je odličan igrač. Evo sad vidim da Marko Pjaca ide u Dinamo. Ja ću pokušati dovesti Petkovića, Baturinu, golmana ako prodamo Labrovića... To je takva razina priče po novinama", izjavio je Mišković i nasmijao se.

Podsjetimo, Mišković je u navedenoj emisiji bio poručio da želi proslaviti titulu na Korzu, ali je oprezno dodao da smatra kako Dinamo, za razliku od Hajduka, ne leži Rijeci. Povukao je i paralelu između Rijeke i Hajduka: "Da imam 30 milijuna eura, koliko im je bila potrošnja prošle godine, i da imam 30 tisuća navijača svaku utakmicu, mislim da bi mi Dinamo bio barem 20 bodova iza."

Dinamo može vratiti Pjacu za 1.5 milijuna eura

Pjaca se u ljeto 2023. vratio u hrvatski nogomet, potpisavši trogodišnji ugovor s Rijekom. U klubu s Kvarnera igra fantastično te je zabio šest golova i tome dodao pet asistencija u 26 nastupa. Time je podsjetio na to zašto ga se, prije brojnih ozljeda, smatralo jednim od najvećih hrvatskih talenata.

Pisali smo da ga je Dinamo proteklih godina pokušavao vratiti iz Juventusa, kojem ga je 2016. prodao za 29.4 milijuna eura, ali nisu se uspjeli dogovoriti. Zagrebački klub ga sada može dovesti ako isplati Rijeci 1.5 milijuna eura i ta se opcija čini vrlo mogućom na ljeto.

U ovakvoj formi i uz tek oporavljene krilne igrače Ivana Perišića i Mislava Oršića, Pjaca je ozbiljan kandidat da na Europskom prvenstvu u Njemačkoj bude prvotimac hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. 

Pročitajte više