TRANSFERI

Mitrović: Bolji sam psihički i fizički

Foto: NK Rijeka

MATEJ MITROVIĆ (28), koji je s Rijekom osvojio prvenstvo i dva Kupa, nakon pet i pol godina vratio se na Rujevicu. U klub u kojem se proslavio i za koji je odigrao 101 utakmicu, stoper je sada došao kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo suradnju s Club Bruggeom.

"Lijepo je vratiti se u Rijeku nakon toliko godina. Užitak mi je biti ovdje. Dobar klub, lijep grad, odlični navijači i zadovoljan sam", rekao je Mitrović za službenu stranicu Rijeke pa odgovorio na pitanje zašto je odlučio opet doći u Rijeku: "Zašto ne? Rijeka je odličan, konkurentan klub, uvijek smo u vrhu tablice. To želimo i ove godine. Tu sam da pomognem ekipi, a ekipa meni."

Mitrović je igrao za Rijeku u prvom dijelu sezone 2016./2017., kada su osvojena dva trofeja. "Te tri godine, posebno zadnja, bili su neki od najljepših trenutaka. Bili smo prava klapa. Imao sam priliku otići, a ekipa je sezonu odradila do kraja", rekao je Mitrović.

"Liga je puno jača"

Početkom 2017. otišao je u Bešiktaš, a godinu kasnije u Club Brugge. "Stariji sam, imam više iskustva. Nažalost, zadnje dvije-tri godine imao sam problema s ozljedama, dok sam tijekom zadnje zdrav. Bolji sam psihički i fizički", tvrdi Mitrović.

Izjavio je kako je pratio domaći nogomet, posebno Rijeku. "Liga je puno jača, s puno novih i boljih igrača. Vjerujem da će ovo biti jedna od najjačih sezona", dodao je branič pa zaključio: "Kao i svake godine, želimo konkurirati za vrh tablice, što se prije uklopiti u momčad i to pokazati na terenu. Pozivam sve navijače da nas podrže ove sezone kao i proteklih godina. Samo Rijeka."

Pročitajte više