Mlada nada rođena u inozemstvu izabrala Srbiju: "Osjećam se kao Srbin"

Foto: EPA

MLADI veznjak švicarskog prvoligaša St. Gallena Mihajlo Stevanović (21) odlučio je nastupati za mladu reprezentaciju Srbije, zemlje svojih roditelja. Stevanović je rođen u Baselu, a u istoimenom švicarskom klubu napravio je prve nogometne korake i nakon epizode u Luzernu skrasio se u St. Gallenu.

Ove sezone jedan je od ključnih igrača ekipe s dva gola i asistencijom u devet nastupa, a kao nagrada stigao je poziv izbornika Dušana Đorđevića u U-21 srpsku selekciju. Stevanović bi za Srbiju mogao zaigrati već u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u susretima protiv vršnjaka iz Engleske i Sjeverne Irske.

"Navijam za Zvezdu i Partizan"

Tim povodom je izjavio: "Igrao sam za Švicarsku još kao klinac, onda je uslijedila stanka zbog korone i više me nisu zvali. Potom me pozvala Srbija i nije bilo teško donijeti odluku. Osjećam se kao Srbin i želim igrati srcem za svoju zemlju.

Navijam za Zvezdu i Partizan, a imam i prijatelje koji igraju u Srbiji. Lijepo ih je vidjeti u Ligi prvaka. Jedva čekam obući dres Srbije, svi su me lijepo prihvatili. Velik je to trenutak u mom životu. Jednog dana želim obući dres A reprezentacije Srbije, ali, korak po korak."

Pročitajte više