Mlada zvijezda Atletica odbrusila suigraču koji želi u Real: "Takvi nam ne trebaju"

Foto: Getty Images/ Guliver Image

DVADESETDVOGODIŠNJI veznjak Saul Niguez produžio je ugovor s Atletico Madridom do 2026. godine. Na potpisivanju je progovorio o suigraču Theu Hernandezu koji je odbio obnoviti ugovor s klubom.

Hernandez je prekrižio Atletico zbog želje za odlaskom u Real Madrid. Saula nije briga gdje će njegov kolega iz svlačionice na kraju otići i naglašava kako bi trebao cijeniti ono što mu je Atletico dosad pružao.
 
"To je isključivo Theova odluka. Radit će ono što želi. Na kraju, to je ipak igrač koji je proizvod naše akademije i trebao bi cijeniti mjesto iz koje je potekao i ako nas imalo ne poštuje, onda me zaista nije briga kamo će otići."
 
Španjolac smatra da se ne treba zamarati ljudima kojima nije stalo do kluba i ekipe.
 
"Ako ne želi ostati s nama, nećemo se truditi zadržavati ga. Svoju naklonost imamo prema onima koji žele ostati, a oni drugi mogu otići."
 
Mladi veznjak dao je savjet onima koji tek dolaze i naglasio da je uživanje u igranju nogometa najvažnije.
 
"Mlađima bih preporučio da uživaju u trenutku i da upijaju sve Atleticove vrijednosti. Ne samo da će naučiti nogometne lekcije, već i one životne koje su na kraju najvrjednije."
 
Atleticova osmica zadovoljna je svojom ulogom i raduje se nastavku suradnje sa španjolskim klubom. Veznjakov san je ostati igrati u Atleticu i kako kaže, prije ili kasnije osvojiti Ligu Prvaka.
 
"Vrlo sam sretan što me podupiru i što su pokazali da sam im potreban. Kad su me pozvali na obnavljanje ugovora, rekao sam da ću potpisati na onoliko godina koliko oni žele."
 
Posebno se zahvalio roditeljima koji su bili "najbolji treneri na svijetu" i svojim kolegama iz svlačionice Moyi, Kokeu, Gabiju i Torresu. 

Pročitajte više