Mladi dinamovci ponosni nakon poraza od Bayerna: "Ovako se postaje igrač"

Foto: Pixsell

DINAMOVA druga momčad izgubila je finale Premier League International Cupa od Bayerna u Londonu 2:0.

Momčad Igora Jovičevića završila je prestižni turnir 24 najbolje europske akademije na drugom mjestu, a u finalu su je koštali promašaji u prvom poluvremenu. Mario Ćuže imao je dvije odlične prilike u 5. i 38. minuti, ali ih nije realizirao, da bi Bayern u 46. minuti poveo nakon što je Wriedt odbijenu loptu pospremio u gol. Susret je završio nakon što je u 91. minuti na sličan način Shabani potvrdio pobjedu Bayerna.

>>> VIDEO DINAMO - BAYERN 0:2 Bavarci slomili Dinamo u prestižnom finalu

"Bili smo puno mlađi od protivnika i u tom segmentu nismo bili ravnopravni. Imali su puno starijih igrača koji su na iskustvo stabilizirali momčad kad se utakmica lomila. No u ovakvim utakmicama se stvaraju igrači jer je ovo jako veliko iskustvo za naše mlade igrače. Tužni smo i razočarani zbog rezultata, ali smo pokazali dobar gard i imali smo dobre šanse da utakmice drukčije završi. Na ovom nivou te promašene šanse koštaju i tako je bilo. Imali su malo i sreće kod tih odbijanaca, ali to je tako. Taj prvi gol bio je veliki udarac za nas i nismo se uspjeli stabilizirati", rekao je Jovičević i dodao:

"Ponosan sam na dečke. Ovo nije običan poraz, ovo je poraz u finalu i mislim da i klub i navijači mogu biti ponosni na ove dečke. Sljedeće godine bit ćemo ponovno konkurentni. Ovo je nevjerojatan uspjeh jer smo sve utakmice igrali u gostima i odlično se predstavili."

Pročitajte više