hrvatski nogometaši

Mladi hrvatski vratar ponovno briljirao, a njegova ekipa opet prosula bodove

Foto: Getty Images

ADRIAN ŠEMPER (22) ponovno je briljirao na vratima Chieva, ali je njegova momčad ponovno prosula bodove.

Chievo je izgubio kod kuće od Venezije 1:0 i tako se udaljio od mjesta koje vodi u play-off za povratak u Serie A. Jedini strijelac na utakmici bio je Alessandro Capello u 32. minuti.

Pet sjajnih obrana, od toga jedan zicer

A da na vratima nije bilo mladog Hrvata, mogla je Venezia slaviti i s većom prednošću. Šemper, koji u Italiji odrađuje posudbu iz Dinama, u devedeset minuta igre sakupio je čak pet obrana, od čega svih pet unutar vlastitog šesnaesterca. Jedan od tih udaraca bio je stopostotni zicer.

Kod pogotka, pak, bio je nemoćan. Stoper Chieva izbijao je loptu glavom, pogodio suparničkog napadača, a onda je Capello zahvatio odbijanac i pospremio ga u mrežu. Ovo nije prvi put da je Šemper najbolji igrač u svojoj ekipi, a to govori više o njegovim suigračima nego o njemu samome.

"Ne može sam"

"Ne može sam, i to na golu. Istaknuo se s više sjajnih obrana", napisao je Tuttomercato o Šemperu nakon minimalnog poraza.

Trapani, Juve Stabia i večeras Venezia, utakmice su koje je Chievo na papiru trebao pobijediti i, da nije prosuo ove bodove, bio bi drugi u Serie B na mjestu koje dogodine direktno vodi među talijansku elitu.

Ovako, čini se, Šemperu i njegovoj ekipi predstoji velika i teška borba u nastavku sezone. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana Talijani su s divljenjem pisali o mladom hrvatskom vrataru prozvavši ga "vođom Chieva" koji se u nekoliko navrata nedavno povezivao i s pozivom u reprezentaciju Hrvatske.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više