Mladost potopila Herceg Novi: Nikolić najavio kubanski stil treniranja - 12 sati dnevno!

U 21. KOLU Jadranske lige vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobijedili su Jadran Herceg Novi 7:5 (2:2, 2:2, 2:0, 1:2) i izjednačili se s crnogorskom ekipom na četvrtom mjestu. Žapce su do pobjede odveli sjajni vratar Josip Pavić i četverostruki strijelac Petar Muslim, dok je u redovima gostujuće momčadi bolji od ostalih bio Filip Klikovac koji je zabio dva pogotka.

Mladost je na najbolji mogući način iskoristila knock-down u kojem se našao Jadran poslije teškog poraza (9:14 na domaćem bazenu) od kotoračkog Primorca u srijedu u četvrtfinalu Eurolige. Nakon što su dvaput poraženi od Jadrana u skupini Eurolige, Žapci su upisali protiv ekipe iz Herceg Novog i drugu pobjedu u Jadranskoj ligi (u prvom dijelu sezone Mladost je slavila 10:8).

U možda i ključnoj utakmici za osiguravanje mjesta na Final Fouru igrači trenera Emila Nikolića vrlo dobro su krenuli u susret. Muslim iz peterca i Živković u kontri zabili su za 2:0 na polovici prve četvrtine, ali unutar jedne minute Klikovac i Ivović izjednačuju rezultat. Sličan scenarij vidjeli smo i u drugoj četvrtini - Muslim je ovoga puta dvama golovima (jedan iz peterca) odveo Žapce na 4:2, ali ponovno se Crnogorci vraćaju u egal, zahvaljujući Radoviću i drugom pogotku Klikovca. Briljantni Igor Hinić izborio je i treći peterac za Mladost, a ponovno je Muslim bio neumoljiv. Nakon ovoga gosti ne koriste igrača više kada je isključen Buljubašić, a Hinić diže na 6:4 poslije trećeg Klikovčeva isključenja.

Kada je Buljubašić u prvim minutama zadnje dionice susreta iz daljine pogodio za 7:4, činilo se da je utakmica gotova. Ipak, stisnuli su tada igrači trenera Ivice Tucka, počeo je braniti Miloš Šćepanović, a domaćini nisu uspijevali zabiti pogodak iz brojnih situacija s igračem više. Sekulić i Gojković to koriste i postavljaju 7:6, ali pobjeda je ipak ostala u Zagrebu.

Nikolić: Izvukli smo se unatoč nevjerojatnim greškama u završnici

"Zasluženo smo pobijedili u ovoj vrlo teškoj utakmici. Bodove smo mogli osigurati i ranije jer je bilo vidljivo da je na Jadranu ostavio traga poraz od Primorca, ali drago mi je da smo se primakli ulasku u Final Four. Moramo sada više trenirati, radit ćemo 12 umjesto šest sati dnevno, to je kubanski stil, ali morat ćemo se još dignuti. Ovakve greške koje smo mi radili u finišu utakmice ne smiju se događati jednoj ekipi koja pretendira na naslov prvaka Hrvatske i vrh Europe", rekao je nakon utakmice trener Mladosti Emil Nikolić.

Kapetan Jadrana Vladimir Gojković priznao je kako je zajedno sa suigračima pod dojmom velikog poraza protiv Primorca: "Vraćali smo se na 2:0, 4:2 i 7:4, ali nismo uspjeli. Bilo je tu dosta neobjektivnog suđenja, jer puno je više nama isključenja svirano nego Mladosti. Dotukao nas je dvoboj s Primorcem, odigrali smo kriminalno taj meč. Htjeli smo prije ove utakmice pobjedu kako bismo osigurali domaćinstvo završnog turnira, a sada nam visi Final Four."

Pročitajte više