Modrić je bio nevidljivi epizodist u derbiju sezone, ali svi ga spominju nakon meča

Screenshot: Twitter

REAL MADRID je u 24. kolu u derbiju sezone pobijedio 4:0 senzacionalnu Gironu, praktički jedinog pravog suparnika u borbi za naslov. Real je pobjedom napravio veliki korak prema naslovu jer je sada Gironi pobjegao na 5, a Barceloni i Atleticu na 11 odnosno 13 bodova. Napominjemo da Realova dva najveća rivala imaju po utakmicu manje. 

U razbijanju kluba za koji nitko nije vjerovao da će se od početka sezone izmjenjivati s Realom na prvom mjestu te mu biti najozbiljniji suparnik za titulu, partiju života pružio je Vinicius Junior. Sva četiri gola Reala nose njegov (su)potpis. Prvi je krasno zabio ljevicom iz daljine, za drugi je s lijeve strane fenomenalno vanjskom proigrao Judea Bellinghama.

Prije trećeg gola je na lijevoj strani driblingom izludio Yana Couta, pa još jednog čuvara i poslao oštru loptu pred gol, a nju je nakon odbijanca u mrežu zabio Bellingham. U 61. minuti Vinicius je upisao još jednu asistenciju. Ovaj put je njegovu loptu pokupio Rodrygo te se u sjajnom slalomu sjurio prema golu i zabio za konačnih 4:0.

Modrić je neprimjetno odigrao 20 minuta, ali nakon utakmice ga svi spominju

No španjolski mediji i najistaknutiji profili Realovih navijača na društvenim mrežama najviše pišu o tome kako je Vinicius poslužio Bellinghama za drugi Realov gol. Pri tome svi spominju Modrića iako je on neprimjetno odigrao tek zadnjih 20 minuta "Dodao mu je potezom koji je ukrao Modriću jer znamo da je asistencija vanjskom Lukin specijalitet", piše Marca, najčitaniji španjolski sportski medij. 

Madrid Xtra, koji ima preko milijun pratitelja na mreži X, daje paralelnu montažu poteza koji je Modrićev zaštitni znak i Viniciusove asistencije protiv Girone uz status "Modrić može biti ponosan". Madrid Zone navodi "Bellingham je asistirao trivelom protiv Girone prošle godine. Vinicius je asistirao trivelom protiv Girone večeras. Obojica čine Modrića ponosnim."

"Prvo zabije ronaldovski gol, a onda drugi namjesti modrićevskom asistencijom. Nije čudo što ima toliko hejtera", dodaje Total Cristiano, još jedan profil sa stotinama tisuća pratitelja. Poznati španjolski novinar Mario Cortegana piše u sličnom tonu: "Mora da je jako teško mrziti igrača koji u 35 minuta ključnog meča Lige prvaka zabije kao Cristiano i onda namjesti gol vanjskom kao Modrić."

Pročitajte više