Modrić okupio svjetsku nogometnu kremu u Zagrebu: Svi ste vi dio mog života

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

LUKA MODRIĆ predstavio je autobiografiju "Moja igra" u hotelu Esplanada u Zagrebu. 

Među brojnim uglednim uzvanicima bili su Slaven Bilić, Marcelo, Zvonimir Boban, Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić, legenda Reala Emilio Butragueno, Ćiro Blažević.. Ogroman aplauz Luka je dobio kad je pričao o svom ocu, koji je s njim kod hotela Kolovare u Zadru vježbao, šutirao i razbijao prozore loptom tijekom rata koji su proveli u izbjeglištvu.

"On to danas neće priznati, ali bio je jako kritičan. Zahvalan sam svom ocu na svemu što smo prošli zajedno. Bio je moj prijatelj i najveći motivator dok sam bio mali", rekao je Modrić.

"Ovo što sam ostvario puno je više nego što sam ikad mogao sanjati. Ponosan sam na sve uspjehe. Uvijek mi se motala po glavi ideja da objavim autobiografiju, a to sam odlučio i napraviti nakon uspjeha s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu", naglasio je Modrić i potom se još jednom svima zahvalio.

"Svi ste vi dio mog života i svi vi imate zasluge za moju karijeru."

Boban: Zbog Luke moje srce tuče još jače

Poznato je da je Modrićev nogometni uzor u djetinjstvu bio i ostao Boban, koji ga je inspirirao na putu do velikih uspjeha.  Index je ekskluzivno objavio pismo koje je Boban objavio kao predgovor Modrićevoj autobiografiji. 

"Zbog Lukine igre moje nogometno srce još jače tuče", rekao je današnji čelnik Milana na svečanosti, a Luka mu je odgovorio.

"Jedan od najemotivnijih trenutaka u životu bio je doček u Zagrebu. Generacija iz '98. je bila naša inspiracija, htjeli smo i mi to doživjeti. Presretan sam što se to ostvarilo."

Bilić: Luka je pravi kapetan zahvaljujući svojim roditeljima

Bilića nije iznenadio veliki uspjeh koji je u karijeri ostvario Modrić, službeno najbolji igrač svijeta u 2018. godini i svjetski doprvak s Hrvatskom.

"Prije svega mi je velika čast što sam ovdje. Nije me iznenadio Modrićev uspon, ali se mnogo toga promijenilo u njegovom životu. Sjećam se kad se Niko Kovač opraštao u Bukureštu da je desetka trebala pripasti Luki. Međutim, on se premišljao, govorio 'a što ja znam...', a danas Edenu Hazardu hladno obrusi: 'Daj ti meni to ovamo, to je moj broj.' Naravno da se promijenio, ali je ostao skroman i ponizan", poručio je Bilić pred okupljenima u Zagrebu. 

Također, Bilić se vratio u 2004. godinu kada je mlada reprezentacija izgubila prijateljsku utakmicu od Izraela.

"Svim igračima je bilo žao, ali je samo Luku bilo sram. Dijete od 19 godina se osjećalo odgovorno jer smo podbacili. To je ostalo tako do danas. On je pravi kapetan i to može zahvaliti svojim roditeljima."

Sastavak Luke Modrića u trećem osnovne, koji je sačuvala profesorica Maja Grbić. Luka je pisao o najtežem trenutku u životu, smrti svog djeda koji je ubijen u ratu. 

Marcelo: Luka je veliki igrač, ali i veliki čovjek

Potom je riječ dobio i Modrićev suigrač i prijatelj iz Reala Marcelo.

"Čestitam hrvatskoj reprezentaciji na svim ostvarenim uspjesima. Real Madrid je postigao velike uspjehe posljednjih godina, a Luka Modrić je suština tih uspjeha. Svi ga znamo kao igrača, ali ja sam presretan što ga poznajem kao velikog čovjeka. Presretan sam što su naše obitelji danas u prijateljskim odnosima. On je jako ljubazna osoba posvećena obitelji", rekao je Brazilac pa je dodao:

"Cijeli svijet zna Luku, ali mi koji s njim igramo znamo kakav je na treningu i poznajemo te minijature i tu posvećenost koje se rijetko viđaju. Lako je prepoznati vrhunske igrače po potezima i primanju lopte. On predviđa sve poteze tri-četiri sekunde prije. Teško se braniti od igre Modrića jer on sve promišlja prije vas."

Naravno, Modrić je zahvalio Marcu na velikim riječima.

"Marcelo je najpozitivnija osoba u svlačionici i uvijek je spreman na šalu i kad nam rezultati ne idu na ruku. On diže atmosferu zaraznim smiješkom i svi ga obožavamo. Drago mi je što je odvojio vrijeme, došao i pokazao koliko me cijeni."

Pohvale na račun hrvatskog kapetana iznio je i Butragueno.

"Luka je šampion. Primjer na terenu kao igrač i izvan njega kao čovjek. Hrvati moraju biti sretni što imaju tako velikog stanovnika. Kada je došao u Real, bilo mu je jako teško prve godine, ali Real cijeni njegovu želju za dokazivanjem. Uspio je, čestitam mu na tome", poručila je legenda Reala. 

Hrvatski kapetan danas je zajedno s autorom Robertom Matteonijem najprije promovirao autobiografiju na glavnoj pozornici šestog paviljona Zagrebačkog velesajma na Interliberu, samo dan nakon plasmana s Hrvatskom na Europsko prvenstvo. 

"Preporučio bih djeci da odvoje 15-30 minuta dnevno da čitaju knjige jer će im pomoći pri formiranju", rekao je, između ostalog, pred brojnim obožavateljima Modrić. 

Pročitajte više