Modrić slavi crnogorsku legendu: Važan je dio svih mojih nagrada

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ proglašen je najboljim nogometašem svijeta na svečanosti u Londonu, a po povratku u Madrid poručio je da karijeru želi završiti u Realu. Pri tome je zahvalio legendi Reala koju je nedavno angažirao da mu sredi odlazak iz kluba.

"Nikada se nisam vidio izvan Reala. Volio bih ovdje završiti karijeru, no vidjet ćemo što će biti u budućnosti jer je ovo izuzetno zahtjevan klub. Potrebno je stoga ići korak po korak, godinu za godinom", rekao je 33-godišnji Modrić za slušanu radijsku postaju Cadena SER.

Hrvatski kapetan sjetio se 2012. i dolaska u klub u kojem je prvo postao najbolji veznjak, a zatim i najbolji nogometaš svijeta. Ističe kako mu je od tada puno pomogao Predrag Mijatović, bivši napadač i sportski direktor Reala.

"On mi je od dolaska ovdje bio jako važna osoba te ima svoj udio u mojim nagradama", rekao je Modrić.

Mijatović mu se obratio preko Cadene SER te mu čestitao na nagradi, uz napomenu da ju je zaslužio i kao nogometaš i kao osoba.

Ali prije samo mjesec dana, Modrić, koji se sada doživotno kune u Real, upravo je Realovu legendu Mijatovića uposlio da mu sredi transfer iz Reala u Inter, a on je studiozno prionuo tom zadatku. To su Mijatoviću strašno zamjerili Real i njemu bliski mediji u Španjolskoj.

Mijatović je dobro poznat ovdašnjim poznavateljima nogometa; prvak svijeta s Čileancima 1987., legenda Partizana, kasnije zvijezda Valencije, a krunu nogometaške karijere imao je 1998. kada je golom u finalu protiv Juventusa donio Realu prvi naslov prvaka Europe nakon 32 godine. Po završetku igračke karijere bio je sportski direktor Reala, nakon čega je postao zastupnik nogometaša.

Ali u tom poslu slavni Mijatović šegrt je i učenik neupadljivog i tri godine starijeg (52) Vlade Lemića, menadžera koji je prodao Luku Modrića u Real. Njih dvojicu početkom kolovoza talijanski novinari uhvatili su u Milanu, gdje su se spremali za posljednji veliki transfer Modrićeve karijere, prelazak iz Reala u Inter.  

Za razliku od Crnogorca, koji je devedesetih bio svjetska zvijezda, Srbinu iz Banje Luke najveći uspjeh u nogometnoj karijeri je igranje dviju minuta finala Kupa maršala Tita za Borac protiv Zvezde, nakon čega je dobacio do jedne sezone u belgijskom prvoligašu Lierseu. Ali tamo mu je trener bio slavni Eric Gerets i prijateljstvom s njim Lemić kreće uspon do onoga što je danas. Jedan od najjačih menadžera u svijetu nogometa.

Lemić i Mijatović ljetos su u Milanu uspješno zaključili jedan veliki posao, posudbu Šime Vrsaljka iz Atletica u Inter za 6,5 milijuna eura, koja će nakon godinu dana prerasti u transfer uz odštetu Atleticu od 25 milijuna eura. Ali to je gotov, potpisan posao i Vrsaljko je već Interov igrač. Struktura posla i igračeva statusa je utvrđena, kao i dinamika isplate odštete. 

Lemić i njegov kompanjon Mijatović zatim su ostali u Milanu kako bi na licu mjesta čekali da Modrić i njegova supruga Vanja smekšaju Realova predsjednika Florentina Pereza, nakon čega je dvojac na stand-byu u Milanu trebao krenuti u konačnu realizaciju Modrićeva prelaska u Inter. 

Ali Modriću njegov dio posla nije uspio pa sada priča o tome kako se "nikada nije vidio izvan Reala".

Pročitajte više