Modrić u CIES-ovih top 10 najpoželjnijih igrača kojima istječe ugovor

Foto: EPA

CIES je sastavio listu desetorice najboljih igrača svijeta kojima na kraju sezone istječe ugovor. Na prvom mjestu je napadač PSG-a i velika želja Real Madrida Kylian Mbappe, a na zadnjem Realov veznjak Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije najstariji je na tom popisu.

Ideja da Mbappe preseli u Madrid već se neko vrijeme provlači sportskim medijima. O njoj se pisalo i ranije, a piše se i sada kad je napadač, koji će uskoro proslaviti 25. rođendan, tek nekoliko dana udaljen od toga da bude slobodan pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

Čeka se Mbappeova odluka

Upitno je što će odlučiti. Navodno su u Parizu ponovno spremni pred njega staviti ugovor s ogromnim iznosom i tako ga još jednom pokušati nagovoriti da ostane u klubu. Upitno je i što će biti s Modrićem, 38-godišnjakom koji je od 2012. u Realu.

Modrić navodno ima pozive da preseli u Saudijsku Arabiju i MLS, no nema sumnje da će zainteresiranih biti i u Europi, postane li slobodan igrač. Stoper Atletica Mario Hermoso (28) drugi je na CIES-ovoj listi, ispred Juventusovog veznjaka Adriena Rabiota.

Švicarski institut CIES Football Observatory (eng. International Centre for Sports Studies) od 1995. godine objavljuje istraživanja o nogometu utemeljena na analizi niza statističkih podataka. CIES su prije 28 godina osnovali FIFA, Sveučilište Neuchâtel i Grad Neuchâtel.

CIES-ov popis 10 najpoželjnijih igrača koji na kraju sezone postaju slobodni:

1. Kylian Mbappe (PSG, napadač)
2. Mario Hermoso (Atletico, stoper)

3. Adrien Rabiot (Juventus, veznjak)
4. Mehdi Taremi (Porto, napadač)
5. Fabian Schär (Newcastle, stoper)
6. Koke (Atletico, veznjak)
7. Toni Kroos (Real Madrid, veznjak)
8. Henrih Mhitarjan (Inter, veznjak)
9. Oliver Giroud (Milan, napadač)
10. Luka Modrić (Real Madrid, veznjak)

Pročitajte više